Німеччина і Франція готуються відновити прикордонний контроль

Поділитися
Національні уряди країн Європи повинні отримати можливість у надзвичайних ситуаціях вводити прикордонний контроль на термін до 30 днів. Досі рішення про такий тимчасовий контроль могла приймати тільки Європейська комісія.

Берлін і Париж розглядають можливість тимчасового відновлення прикордонного контролю у Шенгенському просторі. Як повідомляє у п'ятницю, 20 квітня, газета Suddeutsche Zeitung, на такий крок вони підуть у випадку, якщо на сході і півдні Європи не буде забезпечено належний захист кордонів.

За даними видання, у листі, адресованому керівництву Євросоюзу, міністри внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх і Франції Клод Геан пропонують внести поправки у Шенгенську угоду. На їхню думку, національні уряди повинні отримати можливість у надзвичайних ситуаціях вводити прикордонний контроль терміном до 30 днів. Досі рішення про такий тимчасовий контроль могла приймати тільки Європейська комісія.

У той же час міністри у посланні підкреслили, що відновлення прикордонного контролю є «останнім засобом» і буде вводитися на суворо обмежений час. Як очікується, ініціатива Німеччини та Франції буде обговорюватися наступного тижня на зустрічі міністрів внутрішніх справ країн Євросоюзу. У разі схвалення остаточного рішення за цією пропозицією буде прийнято не раніше червня.

Шенгенська угода, що передбачає скасування контролю на кордонах держав-учасниць, набула чинності у 1995 році. У даний час Шенгенський простір охоплює 25 країн, на території яких проживають близько 400 мільйонів жителів. Останнім часом низка країн, насамперед Греція, відчувають труднощі з захистом зовнішніх кордонів. Це створює проблеми для інших партнерів з ЄС, оскільки нелегальні іммігранти, які опинилися в одній з країн Шенгену, в принципі можуть безперешкодно переміщатися по всьому простору. !zn

Читайте також:

Німеччина закликала ввести прикордонний контроль всередині Шенгенської зони

Грищенко у Нідерландах попросив скасувати візи для українців

Через нелегалів Грецію виганяють з Шенгенської зони


Саркозі пригрозив виходом Франції з Шенгену через іммігрантів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі