Норми нового Кримінально-процесуального кодексу не будуть поширюватися на Тимошенко

Поділитися
© ZN.UA
Один з творців нового КПК, представник адміністрації президента Андрій Портнов повідомив, що на осіб, які пройшли кримінально-правову процедуру до ухвалення кодексу, його дія не поширюватиметься.

Новий Кримінально-процесуальний кодекс, який вступає в дію наступного тижня, не вплине на розслідування справ щодо Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв'ю газеті «Коммерсант-Украина» заявив керівник Головного управління з питань судоустрою АП Андрій Портнов.

«На розслідування будь-яких справ закон впливає докорінно. Наприклад, він пом'якшує міру запобіжного заходу за ненасильницький злочин», - сказав він.

«Але на осіб, які пройшли кримінально-правову процедуру до ухвалення цього кодексу, його дія, звичайно ж, не поширюється», - додав Портнов, відповідаючи на запитання видання щодо Тимошенко.

Він також заявив, що норма нового КПК про те, що захисниками можуть стати тільки адвокати, зареєстровані в реєстрі, не буде стосуватися захисників, що вступили в процес до нового КПК.

«Все, що було до 20 листопада, - родичі, близькі - все залишається. Або якщо, наприклад, народний депутат Іванов захищав громадянку Сидорову, то після 20 листопада цей народний депутат буде захищати Сидорову так само, як і раніше», - сказав Портнов.

«Шкода, що представники деяких політичних сил, які забули прочитати закон, впродовж півроку систематично дезінформували українське суспільство, що, мовляв, кодекс зроблений для того, щоб обмежити чиїсь права на захист», - додав він. ! zn

Читайте також:

Тимошенко відмовилася від участі в суді у справі ЄЕСУ через «політичний протест»

Лутковська «дозволила» Тимошенко голодувати і відмовилася допомагати лікарям та тюремникам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі