Новий уряд Єгипту прийняв присягу

Поділитися
© fxfp.ru
Новий уряд національного порятунку Єгипту на чолі з прем'єр-міністром Камалом аль-Ганзурі в середу присягнув перед головою керівної в країні Вищої ради збройних сил маршалом Хусейном Тантаві. Про це повідомило єгипетське агентство МЕНА.

Цей тимчасовий кризовий кабінет міністрів покликаний відновити безпеку і стабільність у країні і, як очікується, буде мати набагато більш широкі, порівняно з попередніми складами, повноваженнями.

У вівторок увечері був опублікований попередній склад уряду національного порятунку під керівництвом прем'єр-міністра Камаля аль-Ганзурі.

У середу К.аль-Ганзурі визначився з кандидатурою нового глави МВС, ним стане генерал поліції Мухаммед Ібрагім Юсеф, який обіймав раніше пост глави служби безпеки Гізи.

У середу керівна в Єгипті Вища рада збройних сил (ВРЗС) наділила нового прем'єр-міністра президентськими повноваженнями, за винятком питань, що стосуються збройних сил і судових органів влади.

Попередній уряд Ісам Шараф подав у відставку в кінці листопада на тлі народних протестів. Х.Тантаві прийняв відставку уряду Шарафа, що втратив довіру більшості єгиптян, і доручив міністрам виконувати свої повноваження до формування нового кабінету.

Спостерігачі вважають, що відсутність широких повноважень стала головною причиною невдалої роботи попереднього прем'єра, який з більшості важливих питань був змушений консультуватися з військовим керівництвом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі