Новообрані члени КСУ принесли присягу суддів

Поділитися
Новообрані члени Конституційного суду України Михайло Запорожець, Олег Сергійчук, Наталія Шептала і Михайло Гультай у вівторок, 21 вересня, принести присягу суддів на засіданні Верховної Ради.

Новообрані члени Конституційного суду України Михайло Запорожець, Олег Сергійчук, Наталія Шептала і Михайло Гультай у вівторок, 21 вересня, принести присягу суддів на засіданні Верховної Ради.

На принесенні присяги були присутні президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Конституційного суду України Анатолій Головін і голова Верховного суду України Василь Онопенко.

Окрім того, склали присягу членів Вищої ради юстиції Микола Кобилянський, Інна Отрош, Олександр Удовиченко.

Нагадаємо, 16 вересня З'їзд суддів України обрав членами КСУ згаданих суддів. Перед цим з'їзд звільнив Івана Домбровського, В'ячеслава Джуня, Мирославу Мачужак і Анатолія Дідківського з посад суддів КСУ за власним бажанням.

Як повідомлялося, 2 вересня КСУ припинив повноваження судді Джуня. 9 вересня КСУ припинив повноваження суддів Домбровського, Дідківського і Мачужак.

Мачужак вважає, що рішення про звільнення трьох суддів КС пов'язане з майбутнім розглядом питання про конституційність політреформи 2004 року.

Нагадаємо також, до КСУ 14 липня направлено подання за підписом 252 народних депутатів, в якому вони просять КС перевірити на відповідність Конституції закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року, N2222-IV. 20 липня стало відомо, що КСУ відкрив провадження у даній справі.

Суддею-доповідачем призначений суддя КС Сергій Вдовиченко.

Як писало «Дзеркало тижня», рішення КСУ про скасування політреформи очікується на початку осені. Ймовірно - не пізніше першої декади жовтня.

24 серпня президент Віктор Янукович знову заявив про необхідність вдосконалення Конституції. Його підтримав спікер Володимир Литвин.

За даними джерела «ДТ», у КСУ готуються зафіксувати факт порушення статті 159 Конституції і на підставі статті 152 тієї ж Конституції визнати закон №2222, яким було введено в дію нову редакцію Основного закону, неконституційним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі