Нові звинувачення Тимошенко розчарували Євросоюз

Поділитися
Нові звинувачення Тимошенко попереджають результати майбутніх судових процесів, заявили в Євросоюзі після того, як Ренат Кузьмін оголосив, що у Генпрокуратури достатньо підстав для пред'явлення екс-прем'єру звинувачень у причетності до вбивства Щербаня.

У Брюсселі вважають, що заяви про нові звинувачення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко попереджають результати майбутніх судових процесів.

"Це завжди дуже погана несподіванка і розчарування, коли представники української держави, включаючи Генеральну прокуратуру, роблять публічні заяви, які наперед визначають результати майбутніх судових процесів" - заявив у Брюсселі прес-секретар європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.

- На Тимошенко завели нову справу

Як повідомлялося, в четвер перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що у Генеральної прокуратури України достатньо підстав для пред'явлення екс-прем'єру України Тимошенко звинувачень у причетності до вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня в 1996 році.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

5 серпня вона була заарештована на засіданні суду і знаходилася в Київському СІЗО. З кінця грудня 2011 року екс-прем'єра перевели в Качанівську виправну колонію в Харкові. Зараз Тимошенко проходить курс лікування в одній з харківських лікарень.

Тим часом в Харкові проходять судові засідання у справі про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), якою свого часу керувала Тимошенко.

Екс-прем'єр відмовляється від участі в судових засіданнях у "справі ЄЕСУ" у зв'язку зі станом здоров'я. Чергове засідання заплановане на 14 серпня.

На 16 серпня призначено розгляд касації на вирок у "газовій справі".

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) анонсував публічні слухання за скаргою Тимошенко щодо її утримання під вартою на 28 серпня. Після відкритої частини слухань суд продовжить роботу в закритому режимі. Рішення буде винесено на більш пізньому етапі. !zn

Читайте також:

Кузьмін: Європа стала менше звинувачувати українську владу в політичному переслідуванні Тимошенко

Кузьмін: Гроші за вбивство Щебраня переводилися з рахунків Тимошенко і Лазаренка

Янукович упевнений у причетності Тимошенко до вбивства Щербаня: Там були мотиви

Об'єднана опозиція попросила світову спільноту посприяти участі Тимошенко і Луценка у виборах

Польща відмовилася бути посередником у діалозі між Януковичем і Тимошенко: немає шансів на успіх


Нас не дуже чекають в Євросоюзі. Може, через десять років, - Азаров

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі