НУНС: Міністр оборони Саламатін незаконно був обраний народним депутатом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Нинішній міністр оборони Саламатін, не мав права обиратися до Верховної Ради через два роки після отримання українського громадянства. За законом мало пройти п'ять років.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін, який отримав українське громадянство в 2005 році, незаконно потрапив до парламенту в 2007 році. Про це заявив депутат від НУНС Володимир Стретович.

Він нагадав, що згідно з законодавством народним депутатом може бути обрано людину, яка є громадянином України не менше п'яти років.

«Якби тоді ЦВК звернула б на це увагу, а вона, очевидно, не просто так закрила очі на цей ганебний факт, то можливо не було тих ганебних фактів на екрані, коли Саламатін просто займається побиттям», - сказав він.

За його словами відповідальність за це порушення несе ЦВК.

«У даній ситуації, оскільки його повноваження народного депутата закінчилися, потрібно апелювати не до Саламатіна, а до того, хто його покликав у списки, хто його визнав народним депутатом України - це питання до ЦВК, до того відповідального працівника, який відповідав за конкретний список Партії регіонів», - зазначив він.

Раніше у комісії при президентові з питань громадянства повідомили, що міністр оборони Дмитро Саламатін отримав громадянство України лише 6 грудня 2005 року.

Як відомо, у парламенті Саламатін неодноразово брав участь у бійках. Зокрема, під час ратифікації Харківських угод у розпал парламентської боротьби він переламав ніс депутату від НУНС Володимиру Карпуку.

16 грудня у Раді за участю Саламатіна було побито п'ятьох депутатів, яких пізніше доставили до лікарні у Феофанії з тілесними ушкодженнями.

У серпні 2010-го в службовому приміщенні «Укрспецекспорту» Саламатін побив стільцем директора «Термохолоду» Юрія Кисельова. !zn

Читайте також:

Стретовича виключили з опозиційного уряду

Стретович залишив крісло голови ХДС

Янукович призначив міністром оборони Саламатіна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі