Обама перемагає на президентських виборах у США

Поділитися
© sc.gov.ua
Згідно з попередніми результатами виборів, Барак Обама зумів заручитися більшістю в 275 голосів у колегії вибірників, тим самим забезпечивши собі переобрання на пост президента США. Виборчі дільниці в більшості штатів вже закриті, але офіційні результати виборів поки не оголошені.

За даними, які наводять CNN, Fox News, ABC News і CBS News, за кількістю голосів виборців з мінімальним відривом демократа Обаму випереджає його конкурент-республіканець Мітт Ромні, однак для результату виборів вирішальне значення має саме розстановка сил в колегії вибірників. Для перемоги кандидату потрібно подолати поріг в 270 голосів вибірників.

Що стосується виборів до Конгресу, які проходять у США в один день з президентськими, то на них республіканці і демократи зуміли утримати свої колишні позиції. За попередніми даними, за Республіканською партією залишається більшість у Палаті представників, а в Сенаті будуть як і раніше домінувати демократи.

Люди, які зібралися у штабі Б.Обами, отримавши ці попередні дані, почали святкувати перемогу. Тисячі прихильників чинного президента також святкують його перемогу в центрі Нью-Йорка, Бостона, Чикаго та інших великих американських міст.

Разом з тим, М.Ромні випереджає Б.Обаму за загальною кількістю поданих за нього голосів. За даними Сі-Ен-Ен, за республіканця проголосували приблизно 41.7 млн осіб, а за демократа - 40,7 млн.

Між тим, поки ще не відомі результати ще у чотирьох штатах США - Вірджинії, Флориді, Колорадо і Неваді.

Відзначимо, що кінець цієї виборчої кампанії був дещо зіпсований ураганом «Сенді», жертвами якого стали понад 110 людей. !zn

Читайте також:

За день до виборів рейтинги Обами і Ромні зрівнялися

Спостерігачі вважають, що ураган «Сенді» допоможе Обамі підвищити рейтинг

В останньому раунді передвиборчих дебатів переміг Обама

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі