Обама поговорив з Коморовським про Україну після виборів

Поділитися
Обама поговорив з Коморовським про Україну після виборів
Президенти Польщі та США в телефонній розмові підняли і питання європейських перспектив України після парламентських виборів.

Новообраний президент США Барак Обама в телефонній розмові привітав президента Польщі Броніслава Коморовського з днем незалежності країни.

Про це в коментарі телеканалу tvn24 повідомила прес-секретар президента РП Йоанна Тшаска-Вєчорек.

За її словами, Обама і Коморовський, серед іншого, підняли і питання європейських перспектив України після парламентських виборів.

"Президенти говорили також про військове співробітництво, економічне співробітництво та про нинішню ситуацію в Україні після виборів", - зазначила Тшаска-Вєчорек.

Те, що темою розмови президентів США і Польщі була "перспектива зближення України із Заходом після парламентських виборів", підтвердив і міністр канцелярії президента Польщі Яромир Соколовський у коментарі польському інформагентству РАР.

Нагадаємо, напередодні Коморовського з днем незалежності Польщі привітав також і президент України Віктор Янукович. По телефону він серед іншого зазначив, що республіка є для нашої держави "незмінним другом і послідовним прихильником європейської інтеграції України", а також висловив переконання, що Польща допоможе Україні "досягти істотного просування у зближенні з ЄС".

Ще раніше, 4 та 6 листопада, Коморовський і Янукович поспілкувались по телефону в зв'язку із завершенням парламентських виборів.

Під час розмови президент Польщі «висловив стурбованість з приводу затягування оголошення результатів виборів, а також з приводу численних сигналів про серйозні порушення під час підрахунку голосів у одномандатних виборчих округах». Пізніше Коморовський зізнався, що «підбурював» Януковича здійснити перевибори в проблемних округах. !zn

Читайте також:

Обама до Януковича приїжджати не збирається

Янукович привітав Обаму з перемогою

Президент Польщі «підбурював» Януковича призначити перевибори в проблемних округах

Янукович сподівається, що Коморовський допоможе Україні в зближенні з ЄС

Президент Польщі заявив, що Україну «складно утримати від спокуси» Східним світом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі