Обама взяв на себе відповідальність за загибель посла у Лівії

Поділитися
© wordyou.ru
На передвиборчих дебатах глава американського Білого дому взяв на себе відповідальність за загибель посла Кріса Стівенса. Суперник Обами на президентських виборах вважає, що його опонент таким чином намагається використати загибель чиновника в дипломатичних цілях.

Під час передвиборних дебатів президент США Барак Обама взяв на себе відповідальність за загибель чотирьох американців, у тому числі посла, в лівійському Бенгазі. Глава держави зробив цю заяву, відповідаючи на запитання з аудиторії про те, хто винен у слабкій охороні дипломатів.

Напередодні дебатів відповідальність за інцидент в Лівії взяла на себе держсекретар США Гілларі Клінтон. Коментуючи її слова, Обама підкреслив: «Вона працює на мене. Я - президент і я завжди несу відповідальність».

Питання щодо інциденту в Бенгазі також прокоментував опонент Обами на дебатах Мітт Ромні, який звинуватив адміністрацію президента у спробі використовувати загибель дипломата в дипломатичних цілях. «Припущення про те, що хтось із моєї команди - будь то держсекретар, представник в ООН або хто-небудь ще - спробував використати загибель наших чотирьох співгромадян у політичних цілях чи став говорити неправду, видається мені образливим, губернатор», - відповів господар Білого дому.

Тема про загибель американців в Бенгазі привернула підвищену увагу ЗМІ після того, як із звинуваченнями на адресу влади США виступив підполковник Ендрю Вуд, який раніше очолював загін спецназу, який займався охороною дипломатів США у Лівії. За його словами у Вашингтон не раз вирушали запити про посилення охорони дипкорпусу, однак це прохання не було виконано.

Окрім того, стало відомо, що первинна версія, наведена у тому числі представником США в ООН Сьюзан Райс, про те, що напад стався під час проведення біля стін консульства антиамериканської акції протесту, виявилася невірною. Як пояснили у Держдепартаменті, у день атаки на консульство, 11 вересня, ніяких заворушень у Бенгазі не було.

Це питання було обговорювалося під час дебатів. Зокрема, Ромні розкритикував команду Обами за те, що про можливу причетність до інциденту терористів було заявлено лише через два тижні після нападу. У відповідь президент підкреслив, що вже наступного дня поклав провину на учасників терористичних угруповань. У своїй промові 12 вересня Обама дійсно згадав тероризм, проте не стосовно інциденту у Бенгазі, проголосивши, що «ніякі теракти не зможуть підірвати рішучість» США.

Дебати, що пройшли 16 жовтня у Хемпстеді, штат Нью-Йорк, стали другою зустріччю Обами з Ромні. На відміну від першого поєдинку цього разу питання кандидатам ставили глядачі. Окрім Лівії президент і його опонент також торкнулися питань економіки та політики щодо нелегальних іммігрантів.

Нагадаємо, 11 вересня у Лівії зазнало атаки американське консульство в Бенгазі. Озброєна група ісламістів обстріляла будівлю генерального консульства США з гранатометів і підпалила її. В результаті загинув американський посол у Лівії Крістофер Стівенс, співробітник прес-служби держдепу Шон Сміт, а також двоє морських піхотинців, які охороняли посла. !zn

Читайте також:

Клінтон взяла на себе провину за загибель посла США у Лівії

Знайдений у Лівії щоденник убитого посла США викликав скандал: Держдеп жорстко розкритикував CNN

Зюганов назвав загиблого в Лівії американського посла «останньою собакою». США обурені

США оприлюднили подробиці загибелі посла в Лівії

У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі