Обама заявив про підтримку одностатевих шлюбів

Поділитися
© Pete Souza, whitehouse.gov
Заяву Обами із захопленням зустріли представники гей-спільноти і багато демократів. Він став першим діючим президентом США, який публічно заявив про підтримку одностатевих шлюбів.

Президент США Барак Обама заявив, що підтримує ідею легалізації одностатевих шлюбів. Це стало першим випадком, коли глава американської держави відкрито виступив за право геїв законно оформляти свої відносини.

У телеінтерв'ю Обама розповів, що давно розмірковує про те, як важко доводиться людям, які перебувають в одностатевих моногамних відносинах, але при цьому обмежені неможливістю їх узаконити.

«Нещодавно я зробив висновок, що особисто для мене дуже важливо, піти далі і заявити про те, що я думаю: одностатеві пари повинні мати можливість вступати у шлюб», - сказав Обама.

Заяву президента із захопленням зустріли представники гей-спільноти і багато демократів, але деякі релігійні діячі, включаючи одного з радників Обами, назвали ідею божевільною.

Американський лідер підкреслив, що підтримка одностатевих шлюбів - це його особиста думка, і такі питання повинні вирішуватися на законодавчому рівні. Але при цьому він зазначив, що все більша кількість громадян терпимо ставиться до геїв і лесбійок. Обама повідомив, що його дружина й дочки розділяють його погляди з цього питання.

Підтримка одностатевих шлюбів може негативно позначитися на позиціях лідера демократів в ході виборів, які відбудуться у листопаді 2012 року. Хоча імідж діючого президента зміцнився в очах лібералів, в той же час Обама може втратити голоси афроамериканських виборців, в середовищі яких цінності гей-співтовариства не користуються великою популярністю.

У той же час опонент Обами, республіканець Мітт Ромні категорично проти легалізації шлюбів між гомосексуалістами. «За моїм переконанням, шлюб це форма відносин між чоловіком і жінкою. Це моя позиція, і я не збираюся змінювати її в даний час... Та й взагалі ніколи, до речі», - заявив екс-губернатор Массачусетса. Відзначимо, що в 2004 році цей штат став першим, який узаконив одностатеві шлюби.

Зазначимо, що на початку травня у США стартувала офіційна передвиборча кампанія Обами. Американський лідер почав її з мітингу в Огайо, на якому основну увагу приділив економіці.

Читайте також:

Обама оголосив боротьбу за права сексменшин пріоритетом зовнішньої політики США


Лукашенко відповів Європі: Краще бути диктатором, ніж голубим

Обама знову закликав до підвищення податків для багатих американців мінімум до 30%

Обама знову попросив передати свої слова Володимиру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі