Об'єднана опозиція і "Свобода" поділили мажоритарні округи

Поділитися
© rgnews.net
З 225 мажоритарних округів «Свободі» дісталося 35. В інших 190 будуть висуватися представники об'єднаної опозиції.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" та Всеукраїнське об'єднання "Свобода" завершили процес узгодження з висунення кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах, повідомив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Похід на вибори за партійними списками - двома виборчими колонами. Одна - Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", інша - Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Ми узгодили між собою кандидатів у мажоритарних округах: 190 округів будуть перекривати і перемагати представники об'єднаної опозиції, 35 - ВО "Свобода", - сказав Тягнибок 26 липня.

Крім того, він повідомив про те, що учасники переговорів також домовилися про реальну координацію спільних дій, у тому числі "на вулиці" під час виборчої кампанії.

При цьому лідер "Свободи" пояснив, що ці дії будуть стосуватися не тільки виборчої кампанії, а й активної реакції на різні політичні події у країні.

За словами Тягнибока, "Свобода" і "Батьківщина" домовилися про максимальну та ефективну координацію спостерігачів і членів виборчих дільничних комісій.

Він також повідомив про досягнення домовленостей за планом конкретних дій після дня виборів.

"У випадку, якщо режим (президента Віктора) Януковича буде використовувати фальсифікації (а в цьому ми не сумніваємося), якщо вони будуть фальсифікувати вибори, відповідно, люди вийдуть на вулиці, і ми в цьому також не сумніваємося, значить, нам як політичним силам треба брати реальну відповідальність за ті дії протесту проти режиму Януковича з метою захисту наших голосів, захисту голосів наших виборців", - підкреслив він.

Тягнибок також повідомив про досягнення домовленостей з координації опозиціонерів у парламенті.

У свою чергу, керівник центрального виборчого штабу об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов підкреслив, що і "Батьківщина", і ВО "Свобода" підуть на вибори, як обіцяли, єдиним фронтом.

"Ми, як і було раніше заявлено, погодили всі мажоритарні округи і будемо як опозиція йти єдиним фронтом, ставити за мету перемогу на цих парламентських виборах. Ми виконаємо взяті на себе зобов'язання, тому що те, що ми обіцяємо, ми робимо", - підкреслив він.

Парламентські вибори в Україні заплановані на 28 жовтня 2012 року. Вони пройдуть за змішаною системою - за партійними списками і в мажоритарних округах. Прохідний бар'єр складає 5%, у виборах за списками можуть брати участь тільки політичні партії. !zn

Читайте також:

Першу п'ятірку Об'єднаної опозиції оберуть на з'їзді

Партія регіонів затвердить списки кандидатів на вибори 30 липня

Об'єднана опозиція розраховує на 90 місць в парламенті за партійним списком

Мільярд за встановлення веб-камер на виборах отримає російська компанія



Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі