Об'єднана опозиція подумує про створення єдиної партії

Поділитися
Об'єднана опозиція подумує про створення єдиної партії © polittech.org
Об'єднана опозиція замислилися над необхідністю створення єдиної партії. На думку опозиціонерів, це є запорукою перемоги на президентських виборах 2015 року.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" обговорює питання створення єдиної партії.

"Я дуже чітко сказав: єдиний кандидат, єдина фракція і єдина партія. І будь-хто, хто буде йти проти цього курсу, не буде рухатися з нами до перемоги", - сказав глава ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам 7 грудня .

У свою чергу один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко, наголосив, що створення єдиної партії "це стратегічно правильна ідея, і ми її підтримали".

"Мій підхід і підхід дуже багатьох моїх колег полягає в тому, що це не може бути передвиборчим проектом, тимчасовим проектом, коли об'єдналися, поділили квоти і на цьому все закінчилося. Повинен бути проект серйозної стратегії створення європейської політичної партії", - сказав Томенко.

За його словами, створення єдиної партії необхідно обговорити у партійних організаціях, між експертами. При цьому Томенко підкреслив, що це питання обов'язково має враховувати позицію Юлії Тимошенко.

"Тому я не бачу можливості реалізувати цей проект у місячній або двомісячній перспективі. Я вважаю, що до цього треба підійти досить відповідально", - додав він.

Опозиціонер нагадав, що попередні досліди створення єдиних партій були "поки що безуспішними".

- Тимошенко буде єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах 2015 року

"Тому краще пройти весь підготовчий період і вийти на створення такої партії", - сказав він.

Томенко підкреслив, що "стратегічно не дебатується створення такої партії", але тактично необхідно розписати такий механізм.

При цьому він не став говорити, хто може стати лідером такої партії.

"Коли створимо, тоді і будемо вирішувати", - сказав опозиціонер, додавши, що на даний момент це взагалі не актуальне питання, оскільки партія "Батьківщина" залишається і її лідером залишається Юлія Тимошенко, і в цьому стосунку немає предмету для дискусії.

"Що стосується єдиної партії, то це тривалий процес, і я думаю, що якщо вона буде (створена), то у Тимошенко найбільше шансів її очолити", - сказав Томенко.

Як повідомлялося, 7 грудня рада Об'єднаної опозиції визначила і підтримала кандидатуру Тимошенко на пост президента України на майбутніх виборах. !zn

Читайте також:

Тимошенко буде єдиним кандидатом від опозиції на президентських виборах 2015 року

«Батьківщина» не має наміру об’єднуватися з «УДАРом» та «Свободою»

Москаль: Поки в опозиції є спільний ворог, вона не посвариться

Опозиція вважає блефом заяву Партії регіонів про створення більшості в Раді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі