Об'єднана опозиція покинула засідання парламенту і пообіцяла повернутися після виборів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Опозиція вимагала персонального голосування всіх народних депутатів, а також голосування за ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Ці вимоги були проігноровані.

Об'єднана опозиція покинула позачергове засідання Верховної Ради через небажання парламентської більшості голосувати персонально.

Зокрема, виступаючи з парламентської трибуни, Арсеній Яценюк повідомив, що опозиція вимагала сьогодні персонального голосування всіх народних депутатів, а також голосування за ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. Тим не менше, ці вимоги опозиції проігноровані, Ліга.net.

Він також підкреслив, що ніякого голосування щодо мовного законопроекту сьогодні бути не повинно. Яценюк зазначив, що спікер Володимир Литвин не має права цей документ підписувати, а президент України Віктор Янукович - розглядати, тому що даний законопроект - «злочин проти України і української держави». За словами Яценюка, цей закон не прийнятий, як і багато інші актів, неконституційно затверджених Верховною Радою.

Яценюк заявив, що сьогоднішнє засідання парламенту, як і інші засідання при президенті Януковичі, є неповноважним і неконституційним. Він звернув увагу на те, що при 236 депутатах, які зареєструвалися в залі, присутні лише 142, і сьогодні знову продовжиться голосування чужими картками. «У вас що кредитна картка, що картка народного депутата - все одно», - додав він. Яценюк заявив, що опозиція в такому засіданні участі брати не буде. «Ми повернемося сюди 29 жовтня, і вас тут не буде», - пообіцяв він. !zn

Читайте також:

Рада відмовилася відправити Литвина у відставку

Рада відмовилася скасовувати мовний закон

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі