Журналісти протестували під час промови Януковича на газетному конгресі (ВІДЕО)

Поділитися
Журналісти у футболках з написом "Стоп цензурі!" розгорнули плакати на захист незалежної журналістики. Охорона Януковича спочатку спробувала відібрати плакати, але пізніше тільки взяла в "живе кільце" протестуючих журналістів у залі Жовтневого палацу.

Журналісти руху «Стоп цензурі» висловили протест проти утисків свободи слова під час виступу президента України Віктора Януковича на Всесвітньому газетному конгресі у Києві 3 вересня.

Представники ЗМІ, переважно одягнені у футболки з написом "Стоп цензурі!", розгорнули плакати на захист незалежної журналістики.

Зокрема, на плакатах було написано про побиття журналістів в Україні, вилучення каналу ТВі з кабельних мереж, проведення суду над вбивцею Георгія Гонгадзе в закритому режимі, посилення цензури на провідних телеканалах, відсутність в Україні громадського телебачення.

Після того, як одна з учасниць акції підняла плакат, охоронці вирвали його у неї з рук, відбулася невелика колотнеча, інші учасники акції тримали свої плакати протягом виступу Януковича.

Сам президент не прореагував на те, що відбувалося в цей момент, у той час як присутні в залі представники зарубіжних ЗМІ активно знімали учасників акції.

Протягом всього виступу Янукович розповідав про досягнення свободи слова в Україні.

Нагадаємо, Україна опустилася на 9 позицій в рейтингу свободи преси, який щорічно складається міжнародною правозахисною організацією Freedom House. Згідно з опублікованою 1 травня доповіддю про стан свободи преси в 2011 році, Україна посідає 130 місце, ділячи його з Південним Суданом. Всього в рейтингу беруть участь 197 країн і територій. !zn



Читайте також:

Кабмін схвалив законопроект про доступ до інформації

Кузьмін пообіцяв журналістам розслідувати будівництво в «Межигір'ї»


Я не по зубам журналістам - Янукович

Янукович зустрівся з журналістами у Межигір'ї


Сьогодні українцям нарешті покажуть «шматочок» Межигір'я Януковича

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі