Олланд назвав ім'я нового прем'єр-міністра Франції

Поділитися
Главою уряду Франції став соратник нового президента країни - депутат-соціаліст Жан-Марк Ейро. Ім'я нового прем'єра було названо Олландом після прийому в мерії Парижа, куди він прибув з великим запізненням, і де президента чекали близько тисячі гостей.

Франсуа Олланд, який вступив на посаду президента Франції, призначив прем'єром близького соратника Жан-Марка Ейро, повідомили в Єлисейському палаці у вівторок, 15 травня.

"Президент республіки призначив прем'єр-міністром Жана-Марка Ейро і доручив йому формування нового уряду", - повідомив генеральний секретар Єлисейського палацу П'єр-Рене Лемма.

62-річний Ейро - член парламенту Франції від соцпартії і мер Нанта. Ейро став наступником Франсуа Фійона, який керував урядом протягом всього президентського мандата Ніколя Саркозі.

Олланд вступив на посаду президента Франції (відео)

Близький друг нового президента ще зі студентської лави буде першим прем'єром-соціалістом з часів Ліонеля Жоспена, який очолював уряд у 1997-2002 роках.

У 1997 році Ж-М Ейро був засуджений до шести місяців умовно за фаворитизм. Його визнали винним у незаконному наданні державного контракту підприємству, директор якого вважався спонсором регіонального відділення соцпартії.

Ім'я нового глави уряду було названо Олландом після прийому в мерії Парижа, куди він прибув з великим запізненням, і де президента чекала 1 тис. гостей.

"Є моменти, коли нам не потрібно приховувати наших емоції. Париж приймає вас у день вашого вступу на посаду президента. Це традиція, це честь, надана містом президенту і президентом - столиці країни", - звернувся мер Парижа Бертран Деланое до Олланда і всіх присутніх на урочистій церемонії в мерії.

"Ваша присутність тут - це визнання зв'язку Парижа і французької нації. Парижани завжди були душею революцій. Я думаю про Гаврош і ту молодь, яку ви ставите в центр вашого президентського проекту", - додав Деланое.

Олланд подякував парижан за те, що вони підтримали його кандидатуру під час голосування на виборах президента Франції.

На виході з мерії президента зустрічала юрба парижан із синіми прапорами Європи та триколірними стягами Французької республіки. Після прийому в мерії Ф.Олланд вирушив в аеропорт, звідки повинен вилетіти до Німеччини на зустріч з канцлером Ангелою Меркель.

У розмові з А.Меркель французький президент має торкнутися теми "перезапуску" європейської економіки таким чином, щоб у німців не склалося враження, що кошти на це беруть з їхньої кишені.

За повідомленнями німецької преси, до меню вечері А.Меркель і Ф.Олланда входить спаржа під соусом "олландез". !zn

Читайте також:

Меркель готова прийняти Олланда «з відкритими обіймами»


Дипломатія в стилі анти-Саркозі

Саркозі можуть викликати на допит

Азаров побачив схожість між передвиборним популізмом Януковича і соцініціативами Олланда в Франції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі