ОМОН затримав Навального і Удальцова

Поділитися
© Eurosport
ОМОН почав затримувати учасників мітингу на Пушкінській площі, які не стали розходитися після закінчення акції. Серед затриманих - Навальний і Удальцов.

Бійці ОМОН розпочали затримання учасників мітингу "За чесні вибори!" на Пушкінській площі, які не стали розходитися після закінчення акції.

Після завершення мітингу частина присутніх розійшлася, однак кілька сотень людей не стали цього робити. Один з організаторів акції, депутат Держдуми Ілля Пономарьов спробував довести, що присутні не розходяться, оскільки у них почалася зустріч з ним, як з парламентарієм, і це законно.

Співробітники поліції протягом майже години закликали учасників акції розходитися, не піддаватися на провокації і попереджали, що можуть застосувати до них фізичну силу та спецзасоби.

Тим часом присутні кричать ОМОНівцям: "Ганьба!"

Тим часом співробітники ОМОН відтіснили учасників акції опозиції до входів у метро. Учасники акції не хочуть йти, і не спускаються в метро.

Співробітники ОМОН затримали і посадили в поліцейські автобуси кількох людей.

Раніше повідомлялося, що лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов і ряд інших опозиціонерів після проведення узгодженої акції відмовилися йти з Пушкінської площі, вимагаючи виконань резолюції мітингу, і оголосили про проведення безстрокової акції протесту.

Олексій Навальний виклав у Твіттер фотографію людей, що опинилися в тюремному фургоні разом з ним. "Як зазвичай. Компанія приємна", - пише Навальний.

Навальний описує в Твіттері публіку в автозаку: "Один чувак в автозаку незворушно курить електронну сигарету. Один говорить з айпада по скайпу по роботі. Один книжку читає. Лепота".

Серед затриманих на Пушкінській площі називають також одного з лідерів "Солідарності" Іллю Яшина.

Навальний відіслав твіт, що підтверджує факт затримання: "Усім привіт з автозаку".

За підрахунками кореспондента bbcrussian.com, поліція затримала на Пушкінській площі близько 200 осіб. Зі скверу біля пам'ятника Пушкіну всіх відтіснили, але по краях ще залишаються групи протестувальників.

Депутат Ілля Пономарьов постійно звертається в мегафон до поліцейських, говорячи, що вони порушують закон, перешкоджаючи зустрічі з парламентарієм, але його протест на правоохоронців не діє.

Кореспондент bbcrussian.com підтверджує з місця подій, що Удальцова також затримано. !zn

Читайте також:

Мітинг опозиції в Москві завершено, але Удальцов йти відмовляється

У Москві і Санкт-Петербурзі затримали більше сотні мітингувальників

Путіна обрано президентом Росії з результатом 63,3%, - остаточні дані

Москва готується до багатотисячних мітингів: поліція і внутрішні війська напоготові

Російський Центрвиборчком звинуватив міжнародних спостерігачів у шпигунстві

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі