«Опора» проведе паралельний підрахунок голосів на 1 тис. дільниць

Поділитися
© operativno.ua
«Опора» проводила подібний паралельний підрахунок голосів на президентських виборах в 2010 році, і його результат відрізнявся від офіційних підсумків виборів на 0,6%.

Громадянська мережа «Опора» має намір провести паралельний підрахунок голосів на 1 тис. виборчих дільниць по багатомандатному загальнодержавному округу.

Як повідомила координатор виборчих програм «Опори» Ольга Айвазовська, всього в день виборів по всій Україні будуть вести спостереження 3,8 тис. представників «Опори».

За її словами, вибірка виборчих дільниць для проведення паралельного підрахунку голосів буде репрезентативною для всієї України. При цьому на даних дільницях за допомогою спеціальних приладів буде здійснюватися підрахунок виборців, які взяли участь у голосуванні.

Айвазовська зазначила, що результати голосування по виборчій дільниці, де спостерігачі зафіксують значні порушення, при паралельному підрахунку голосів враховуватися не будуть. Такими порушеннями, зокрема, може бути масове вкидання бюлетенів, "карусель" (групове голосування за відкріпними талонами).

«Якщо буде критична маса таких дільниць, «Опора» буде змушена заявити, що вибори сфальсифіковані», - підкреслила вона

Результати паралельного підрахунку голосів за партійними списками «Опора» має намір представити о 9:30 ранку 29 жовтня.

Айвазовська нагадала, що «Опора» проводила подібний паралельний підрахунок голосів на президентських виборах в 2010 році, і його результат відрізнявся від офіційних підсумків виборів на 0,6%.

На прес-конференції також була представлена інтерактивна карта порушень на сайті «Опори», на яку наносяться всі надійшли відомості з матеріалами фото-і відеофіксації таких порушень, а також підсумки моніторингу самої «Опори».

Айвазовська закликала виборців повідомляти про порушення як на сайт «Опори», так і на гарячу лінію 8-800-505-180, за якою також можна отримає безкоштовну юридичну допомогу з питань голосування.

Парламентські вибори в Україні заплановано на 28 жовтня. !zn

Читайте також:

«Свобода» на Львівщині формує загони для захисту результатів голосування

На виборах в Україні буде не менше чотирьох екзит-полів

Міжнародні експерти сумніваються у чесності виборів в Україні

Кандидати заплутали виборців, які вже не пам’ятають, у кого взяли гречку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі