Опозиція готує «шоу» при врученні Януковичу повістки в американський суд

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Опозиція обіцяє цікаве видовище при врученні повістки президенту Віктору Януковичу за позовом Юлії Тимошенко до суду США.

Президенту Віктору Януковичу незабаром вручать повістку за позовом Юлії Тимошенко до суду Нью-Йорка. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив захисник Юлії Тимошенко, народний депутат від «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко.

«Не розкриватиму всіх секретів, однак упевнений, що це буде видовище цікавіше, ніж супровід нашою фракцією виступу президента в парламенті», - сказав Власенко.

При цьому він зазначив, що раніше розглядався варіант вручення повістки держсекретарем США Хілларі Клінтон під час зустрічі з Януковичем на конференції в Мюнхені. «Це був один з варіантів, який ми обмірковували», - повідомив він.

Але першочерговим завданням є вручення повістки Дмитру Фірташу.

«Не розкриватиму деталей, але думаю, що незабаром ми його потурбуємо. Нехай пан Фірташ, кожен раз кудись вирушаючи, нервується: у якому аеропорту світу, в якому ресторані, готелі або бутіку світу він отримає повістку ... Підкреслюю: завдання №1 - вручити повістку Фірташу. Суд розпочнеться через 21 день після вручення повістки останньому відповідачеві», - сказав Власенко.

Захисник нагадав, що позов Юлії Володимирівни складався з двох частин. Перша - про порушення прав людини в Україні, яке здійснює організована група, що є паралельно так званою групою «РосУкрЕнерго». З одного боку, вона порушує права громадян з метою усунення політичних конкурентів, а з іншого - з метою захисту грошей, некоректно отриманих цією групою та її політичними покровителями. Перша частина позову обґрунтовувалася нормативним актом, який називається Alien Tort Statute і дозволяє в певних випадках громадянам інших країн захищати свої права в американському суді. Це відбувається у разі порушення основних прав людини, у тому числі політичних.


«Друга частина позову Юлії Тимошенко обґрунтована антикорупційним американським законодавством, так званим RICO. Це відомий нормативний акт із досить жорсткими формулюваннями, які дозволяють боротися з корупцією, якщо вона в тому чи іншому вигляді торкається США.», - повідомив Власенко.

Детальніше читайте в інтерв'ю Юлії Мостової з Сергієм Власенком у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також

Тимошенко звернулася до суду Нью-Йорка з позовом проти Фірташа і
«РосУкрЕнерго» (документ)

Нью-Йоркський суд переніс на осінь розгляд справи Тимошенко проти РУЕ і Фірташа

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі