Опозиція кличе всіх на мітинг до Українського дому сьогодні о 18:00

Поділитися
Депутат Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook скликає всіх прийти на мітинг на захист української мови до Українського дому сьогодні о 18:00.

Опозиція скликає всіх на мітинг біля Українського дому 4 липня о 6 вечора. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від НУ-НС Андрій Парубій.

«О 18:00. Опозиція скликає всіх на мітинг до Українського дому. Кияни! Передайте всім і самі приходьте. З Українського дому почався Український наступ», - написав депутат.

Нагадаємо, що 3 липня Рада прийняла в цілому скандальний закон про основи державної мовної політики, який розширює сферу застосування російської мови, після чого опозиція почала акцію біля Українського дому. Вночі у табір протестувальників приходили представники майже всіх політичних сил, серед них Анатолій Гриценко, Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко. Всі вони закликали людей не розходитися, боротися за мову.

Люди з національними прапорами і партійними прапорами опозиційних сил розмістилися на ґанку і на сходах, що ведуть до будівлі, де на 11:30 запланована підсумкова прес-конференція президента України Віктора Януковича. Однак Янукович переніс прес-конференцію, призначивши на цей час нараду з керівниками парламентських фракцій.

Як повідомлялося, у середу, 4 липня, біля центрального входу до Українського дому на Європейській площі в Києві співробітники спецпідрозділу «Беркут» застосували сльозогінний газ проти опозиціонерів, що мітингують на захист української мови. !zn

Читайте також:

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Янукович збирає керівництво парламенту і лідерів фракцій, прес-конференція перенесена

Мітингувальники під Українським домом продовжили акцію протесту на захист української мови (фото)

Між «Беркутом» і захисниками української мови почалася бійка біля Українського Дому (відео)

Парубію зламали ребра під час прийняття закону про мови, - ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі