Опозиція подала до ВАСУ півмільйона підписів до позову проти Януковича

Поділитися
Лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов подали до Вищого адміністративного суду України понад 500 тисяч підписів громадян, зібраних в рамках акції «Україна проти Януковича» на підтримку позову про визнання протиправними дії чинного Президента Віктора Януковича.

Об'єднана опозиція подала до ВАСУ понад 500 тисяч підписів громадян на підтримку позову проти Віктора Януковича. Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов принесли підписи до ВАСУ.

Яценюк нагадав, що в середині літа представники Об'єднаної опозиції звернулися до ВАСУ з позовом до президента Януковича.

«Не вдаючись в юридичні подробиці, я скажу, що це за позов. Це позов на брехню: все, що Янукович обіцяв перед президентськими виборами, все ним не виконано», - заявив він і додав, що суд взяв до провадження позов, але звернувся до позивачів з постановою, щоб вони розшифрували, що означає «правопорушення і злочини президента Януковича».

«Ми розшифровуємо суду весь перелік тих злодіянь, які чинний президент Янукович здійснив щодо України. Коли він йшов на вибори, він обіцяв гідну пенсію і не підвищувати пенсійний вік. Він порушив Конституцію і свої обіцянки, коли підписав пенсійну реформу. Коли він йшов на вибори, він обіцяв підвищення заробітних плат і пенсій. Він порушив Конституцію, коли підписав закон про державний бюджет. І так само порушив свої передвиборчі обіцянки. Коли він йшов на вибори, він обіцяв відновлення лікарень і шкіл - він закрив 1000 шкіл та 700 лікарень. Він порушив обіцянки і порушив Конституцію. Коли він йшов на вибори, він ще дуже багато чого обіцяв, в результаті він захопив владу і фактично країна сьогодні знаходиться в економічному падінні».

Як зазначив Яценюк, таким чином, у своєму позові Об'єднана опозиція та ще 500 тисяч громадян, які своїми підписами підтримали цей позов, вимагають від ВАСУ розглянути позов по суті і викликати президента Януковича до суду для надання пояснень.

У свою чергу, Турчинов зауважив, що зібрані підписи сотень тисяч людей свідчать про те, що вони припинили боятися діючої влади.

«Сотні тисяч українців розуміють: так, в Україні сьогодні немає правосуддя, але ми починаємо процес, який, рано чи пізно, буде завершений, і він буде завершений імпічментом чинного президента, він буде завершений відновленням правосуддя, він буде завершений відновленням демократії і європейського напрямку нашої країни. Це початок процесу, який матиме крапку», - зазначив Турчинов. !zn

Читайте також:

Об’єднана опозиція виключила зі своїх лав п’ятьох кандидатів у депутати

Турчинов назвав провокацією повідомлення у ЗМІ про розкол в Об’єднаній опозиції

У Черкасах спотворили білборди опозиції, вийшло: «Ми Зупинимо Україну» (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі