Опозиція вимагає відкликати всі законопроекти про вибори до Ради і пропонує спільно написати новий

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Лідери опозиційних фракцій БЮТ-Батьківщина і НУ-НС наполягають на відкликанні всіх законопроектів про вибори народних депутатів України. Натомість вони пропонують створити спільну робочу групу для написання нового законопроекту. В іншому випадку опозиційні депутати обіцяють не брати участь у засіданні парламенту.

Під час погоджувальної ради Верховної Ради України в четвер, 31 жовтня, спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що в четвер, 3 листопада, Рада розгляне п'ять проектів законів про вибори народних депутатів.

Разом з тим лідер БЮТ-Батьківщина Іван Кириленко заявив, що фракція відкликає свої законопроекти, а також закликає провладну більшість зробити те ж саме.

«Ми відкликаємо законопроекти (від опозиції про вибори народних депутатів - ред), вони не будуть розглядатися в четвер. А колег із правлячої коаліції ми закликаємо також відкликати свої законопроекти», - сказав І.Кириленко під час засідання погоджувальної ради керівників комітетів і фракцій у понеділок у Києві.

Натомість І.Кириленко запропонував створити робочу групу "50 на 50" (від опозиції та коаліції - ред). «Треба сідати і писати новий закон», - підкреслив він.

Позицію свого колеги з БЮТ підтримав і лідер фракції «Наша Україна - Народна самооборона» Микола Мартиненко, також запропонувавши зняти з розгляду законопроекти про вибори народних депутатів:

«Я повністю підтримую колег з БЮТ стосовно того, що неможливо розглядати це питання на цьому сесійному тижні. Ми вимагаємо, ми просимо зняти це питання з розгляду», - сказав М.Мартиненко.

Як нагадав І.Кириленко, раніше Рада Європи наголосила на необхідності погоджувати з опозицією закон про вибори народних депутатів. У свою чергу М.Мартиненко нагадав, що законопроект, внесений парламентаріями від більшості, не узгоджувався з депутатами від опозиції: «Діалог щодо питань, які стосуються системи виборів і суті законопроекту, не проводився». Він також зазначив, що у законодавстві залишаються статті, які дозволяють фальсифікувати вибори.

У зв'язку з цим М.Мартиненко заявив, що фракція НУ-НС не братиме участі в засіданні ВР 3 листопада, якщо не буде підготовлено новий проект закону про вибори.

«Ми прийняли рішення на засіданні фракції, що абсолютна більшість фракції при такому ході розгляду проекту закону про вибори не буде брати участь у його розгляді. І ми не будемо присутні у залі», - сказав Мартиненко.

«У нас єдиний шанс залишитися у цивілізованому демократичному світі - це провести чесні, прозорі вибори», - підсумував він.

Нагадаємо, як повідомляло ZN.UA, раніше учасники Комітету опору диктатурі (КОД - Комітет опору диктатурі) погодили спільну вимогу відставки Віктора Януковича з поста голови держави і щодо проведення дострокових президентських виборів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі