Опозиція буде продовжувати акцію протесту, поки не будуть виконані її вимоги

Поділитися
© LB.ua
Захисники української мови обіцяють продовжувати акцію протесту біля Українського дому до тих пір, поки законопроект перестане існувати як загроза українській мові.

Опозиціонери продовжать свою акцію на захист української мови біля Українського дому в Києві доти, поки їх вимоги не будуть виконані.

"Це не масові акції. Це зустріч народних депутатів Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Андрія Кожем'якіна, Миколи Томенка та інших депутатів від опозиції з українськими громадянами і патріотами, які вийшли захистити свою державу і свою мову від злочинної влади. Я думаю, що жоден "беркутівець" або суддя не має ні політичного, ні правового, ні морального права заборонити громадянам разом з депутатами Верховної Ради захищати свою країну", - сказав віце-спікер парламенту, заступник лідера партії "Батьківщина" Микола Томенко на брифінгу в середу, коментуючи рішення Окружного суду міста Києва, який заборонив проведення масових акцій у місті Києві з 4 по 9 липня цього року.

При цьому він запевнив, що якщо правоохоронці спробують розганяти людей, які беруть участь у мирній акції протесту біля стін Українського дому, депутати будуть захищати їх.

"Я це розцінюю (рішення Окружного суду) лише як реакцію на переляк Януковича, який не доїхав на прес-конференцію, і вони шукають механізми, як його запустити в Український дім. До тих пір, поки ми не побачимо, що цей законопроект перестане існувати як загроза українській мові, українські патріоти депутати і громадяни будуть біля Українського дому", - сказав він.

- Суд заборонив до 9 липня протестувати в центрі Києва

- Опозиція кличе всіх на мітинг до Українського дому сьогодні о 18:00


У свою чергу, лідер партії "Фронт змін" Яценюк зазначив, що право на мирні зібрання гарантоване Конституцією України.

"Норми Конституції є нормами прямої дії", - сказав Яценюк.

При цьому він висловив упевненість у тому, що судді, які порушують Конституцію, будуть притягнуті до відповідальності, саме тому в програмі об'єднаної опозиції передбачено замінити всіх суддів в Україні.

"Це рішення нас не стосується. Ми вже його бачили. Таким чином, акція триватиме до повного виконання наших вимог", - резюмував Томенко. !zn

Читайте також:

«Беркут» відтіснив мітингувальників від Українського дому, застосувавши сльозогінний газ

Янукович збирає керівництво парламенту і лідерів фракцій, прес-конференцію перенесено

Мітингувальники під Українським домом продовжили акцію протесту на захист української мови (фото)

Між «Беркутом» і захисниками української мови почалася бійка біля Українського Дому (відео)

Парубію зламали ребра під час прийняття закону про мови, - ЗМІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі