Опозиція хоче очолювати в Раді контролюючі комітети

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Опозиції для того, щоб контролювати діяльність влади, потрібні посади голів у контролюючих комітетах парламенту. За словами лідера Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, якщо не вийде зайняти бажані пости, вони можуть претендувати і на інші.

Опозиція претендує на контролюючі комітети парламенту. Про це заявив лідер Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Мова йде про те, що опозиція повинна контролювати діяльність влади через низку комітетів, які мають таких конституційних функцій», - сказав він на прес-конференції у понеділок.

При цьому Яценюк підкреслив, що більшість відмовляється віддати ключові комітети, які передбачають функцію парламентського контролю.

Він нагадав, що у 2007 році Партія регіонів як опозиція отримала в парламенті такі контрольні комітети як Комітет з питань бюджету, комітети з економічних питань, а також Регламентний комітет.

При цьому А.Яценюк підкреслив, що навіть якщо опозиція не отримає посади голів таких комітетів, в будь-якому випадку опозиціонери зможуть зайняти посади перших заступників, заступників та секретарів комітетів, «які дадуть можливість здійснювати опозиції функції парламентського контролю».

У той же час, за його словами, консультації щодо розподілу комітетів продовжуються.

Так А.Яценюк повідомив, що в понеділок відбудеться нарада лідерів фракцій парламенту з керівництвом Верховної Ради. За його словами, на цій нараді буде обговорюватися питання, в тому числі розподілу комітетів Верховної Ради. Політик додав, що це вже буде другий етап переговорів, що стосуються розподілу комітетів.

Читайте також:

Партія регіонів затвердила Володимира Рибака кандидатом на посаду спікера Ради

КПУ хоче крісло у президії Ради і 2-3 комітети

«Батьківщину» у тимчасовій президії нової Ради буде представляти Кожем'якін

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі