Опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича»

Поділитися
© grytsenko.com
Опозиція оголосила про початок нової всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Результатом повинні стати дострокові парламентські і президентські вибори. Точкою збору акції буде Український дім. "Якщо влада ще раз порушить Конституцію", то учасники протесту перемістяться в Межигір'ї.

Глава ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція починає нову всеукраїнську акцію "Україна проти Януковича".

"Ми оголошуємо про початок всеукраїнської акції "Україна проти Януковича"... Результатом цієї акції повинні стати дострокові парламентські і президентські вибори", - сказав Яценюк, виступаючи на мітингу на майданчику перед Українським домом у п'ятницю.

Яценюк підкреслив, що якщо в президента України Віктора Януковича вистачить мужності, то він повинен піти у відставку. "Якщо ж він боїться це зробити, то ми приймемо новою демократичною більшістю закон про порядок імпічменту президенту", - підкреслив політик.

Він також зазначив, що точкою збору цієї акції буде Український дім.

Яценюк також заявив, що у випадку, якщо влада і в першу чергу президент України Віктор Янукович, "ще раз порушить Конституцію", то учасники протестної акції перемістяться в Межигір'ї (резиденцію Януковича під Києвом).

У свою чергу віце-спікер Микола Томенко заявив, що "Майдан під Українським домом повинен розростися на сотню майданів по всій Україні".

Крім того, він вважає за необхідне порушення кримінальної справи проти "організованої злочинної групи у Верховній Раді на чолі з Адамом Мартинюком".

- Тимошенко: Янукович оголосив війну незалежній Україні і цілій нації

У ході виступу Томенко також повідомив, що 10 липня фракція "БЮТ-Батьківщина" планує бути присутньою у Харкові на суді в справі ЄЕСУ щодо Юлії Тимошенко.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок наголосив на важливості того, що представники різних опозиційних політичних сил під час акції під Українським домом змогли продемонструвати здатність діяти спільно. "Представники опозиційних партій не просто змогли сісти за стіл переговорів і підписати якісь документи. Ми конкретно довели собі і українському суспільству, що можемо приймати важливі рішення і спільно втілювати їх у життя", - підкреслив Тягнибок.

"Сьогодні ми домоглися того, чого могли домогтися на цьому етапі, що бандитський закон не був підписаний", - сказав народний депутат України (фракція НУ-НС), лідер партії "За Україну" В'ячеслав Кириленко.

На завершення мітингу виступив народний депутат Олесь Доній (фракції НУ-НС), який подякував усім, хто прийшов висловити свою незгоду з діями парламенту.

Під час мітингу була прийнята резолюція, яка складалася з однієї фрази: "Ми починаємо акцію "Україна проти Януковича".

Водночас, на мітингу не прозвучали слова про завершення або продовження акції під Українським домом.

Однак народний депутат Юрій Гримчак (фракція НУ-НС) підтвердив журналістам, що акція проти мовного закону біля Українського дому, яка почалася 3 липня відразу після голосування з цього закону, завершується.

"Акція завершується", - сказав він.

Депутат уточнив, що подана заявка на проведення мітингу діє до 20.00 п'ятниці. !zn

Читайте також:

Томенко вимагає розслідувати, як приймало мовний закон «організоване злочинне угруповання»


Під час сутичок біля Українського дому постраждали 27 міліціонерів

Прокуратура порушила чотири кримінальні справи через побитих під Українським домом міліціонерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі