Опозиція визначила 10 пріоритетів у парламенті

Поділитися
© frontzmin.ua
Серед найбільш важливих питань, визначених опозицією, є: введення у ВР персональної системи голосування, декриміналізація статей, за якими засуджено екс-прем'єр-міністра і колишнього міністра внутрішніх справ, прийняття закону про порядок імпічменту президента і ухвалення пакету антикорупційних законів.

Опозиція визначила 10 пріоритетних блоків питань, які у першу чергу повинен вирішити парламент. Про це повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Зокрема, за його словами, першим питанням є створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій результатів парламентських виборів і тимчасової спеціальної комісії щодо з'ясування факту складання або не складання присяги депутатами Андрієм і Олександром Табаловим.

Яценюк зауважив, що така комісія повинна працювати протягом місяця, і надати парламенту відповідну інформацію. У цей блок, зауважив Яценюк, входить також питання про прийняття законопроекту про можливість відкликання депутата. Ще одним блоком питань є введення у ВР персональної системи голосування - так званої сенсорної кнопки - і прийняття закону про введення кримінальної відповідальності за голосування чужими картками.

За словами Яценюка, таку систему можна запровадити двома способами: розпорядженням голови Верховної Ради чи прийняттям відповідної постанови. Третім блоком є питання декриміналізації статей, за якими засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Четвертим блоком - прийняття закону про порядок імпічменту Президента, а п'ятим - пакет антикорупційних законів, зокрема про перевірку доходів і витрат чиновників.

Шостим блоком є закон про скасування пільг і привілеїв для високопосадовців, сьомим - проведення «реальної» пенсійної реформи. Восьмим - скасування закону про основи державної мовної політики. Дев'ятим блоком має стати скасування рішення про створення державного земельного банку, а десятим - прийняття закону про вищу освіту.

Яценюк також додав, що всі ці законопроекти будуть обговорюватися на засіданнях Ради опозиції трьох фракцій, до них будуть вноситися поправки, після чого вони будуть виноситися на розгляд Верховної Ради. !zn

Читайте також:

Опозиція хоче очолювати в Раді контролюючі комітети

Хорошковський закликав до консенсусу влади і опозиції щодо стратегічних питань

Янукович назвав ситуацію в країні складною, «незважаючи на досягнуті результати»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі