Опозиція відмовилася від зустрічі з Януковичем

Поділитися
НУ-НС і «БЮТ-Батьківщина» наполягають на прямій і публічній розмові виключно з президентом. Брати участь у зустрічі Віктора Януковича з його "сателітами з парламентської більшості" опозиція не хоче.

Опозиційні парламентські фракції НУ-НС і "БЮТ-Батьківщина" готові обговорити актуальні політичні та соціально-економічні питання тільки з президентом і не збираються брати участь у завтрашній зустрічі Віктора Януковича з його "сателітами з парламентської більшості".

Про це йдеться у спільній заяві голів фракцій НУ-НС і "БЮТ-Батьківщина" Миколи Мартиненка та Андрія Кожем'якіна.

"Минуло кілька тижнів після неодноразових звернень про зустріч об'єднаної опозиції напряму з президентом. Після довгих роздумів влада вигадала, як це обійти - де-факто нівелювати таку зустріч і створити президенту комфортні умови за участю його союзників з парламентської більшості. Але вони голосують за командою президента, тому нас не цікавить спілкування Віктора Януковича з його підлеглими", - йдеться у заяві.

"Ми наполягали і наполягаємо на прямій і публічній розмові виключно з президентом, який зосередив у своїх руках всю владу у країні. Опозиція хоче під телекамерами говорити про знищення демократії, зупинку євроінтеграції, політичні переслідування, погіршення соціально-економічної ситуації. У нас є законодавчі пропозиції для того, щоб країна остаточно не скотилася у безодню", - підкреслюють Мартиненко і Кожем'якін.

"Якщо президенту нарешті стане сміливості зустрітися з опозицією один-на-один, не ховаючись за своїх союзників, тоді така зустріч може відбутися у будь-який момент. Ми не дозволимо перетворювати серйозні речі на фарс у виконанні провладних фракцій", - відзначили в опозиції.

Нагадаємо, 24 лютого опозиція заблокувала роботу парламенту, вимагаючи зустрічі з президентом.

Опозиція, зокрема, вимагала звіту Януковича щодо газових домовленостей з Росією, перспектив євроінтергації і політичних переслідувань в Україні.

Пізніше в Адміністрації президента повідомили, що Янукович готовий зустрітися з керівниками опозиційних парламентських фракцій.

На це в опозиції заявили, що якщо президент наполягатиме на форматі зустрічі «всі фракції», то це означає його небажання спілкуватися з опозицією.

Проте в Адміністрації президента все ж віддали перевагу провести зустріч з керівництвом парламенту та представниками всіх фракцій. !zn

Читайте також:

Опозиція в заблокованій Раді вимагає зустрічі з Януковичем
Янукович готовий зустрітися з парламентською опозицією на початку наступного тижня

Януковичу вже не потрібна опозиція в Конституційній асамблеї


Опозиція наполягає на зустрічі з Януковичем без провладних депутатів

Янукович зустрінеться відразу і з більшістю, і з опозицією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі