Опозиція побилася з «Беркутом» на Майдані

Відео
Поділитися
© news.intv.ua
Прихильники опозиції повалили на Майдані Незалежності дві секції металевої огорожі навколо фан-зони Євро-2012. Після чого «Беркуту» вдалося витіснити їх на перехрестя вулиць Інститутської та Хрещатика. Проте, декільком представникам опозиції вдалося прорватися на територію фан-зони.

Між опозиціонерами і загоном «Беркута» відбулося зіткнення, у результаті якого знесено один з елементів паркану фан-зони.

Прихильники опозиції на чолі з народними депутатами від «БЮТ-Батьківщини» і НУ-НС влаштували зіткнення з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Вони повалили на Майдані Незалежності дві секції металевої огорожі навколо фан-зони Євро-2012.

Однак протягом кількох хвилин «Беркуту» вдалося витіснити на перехрестя вулиць Інститутської та Хрещатика прихильників опозиції.



Рух транспорту у напрямку Європейської площі ускладнено. В цілому близько 500 прихильників опозиції, які виступають на захист української мови, дійшли по вулиці Інститутській до фан-зони Євро-2012.

Кільком представникам опозиції вдалося прорватися на територію фан-зони Євро-2012 на Майдані Незалежності в Києві. Троє з них влізли на металеві конструкції сцени і прикріпили два державних прапора. На підтримку цих дій прихильники опозиції виконують Державний гімн України.

Через деякий час бійці спецпідрозділу оточили тих, кому вдалося прорватися на територію фан-зони, і витіснили їх за її межі.

Читайте: Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Всього в акції біля будівлі Верховної Ради України у вівторок беруть участь до 9 тис. прихильників різних політичних сил.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу «Беркут» почали відтісняти супротивників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У результаті активісти почали штовхатися з «Беркутом». В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ. Міліція заперечує факт застосування газу. !zn

Читайте також:

Міліція затримала письменницю Ірену Карпу після виступу на мітингу біля Ради

Ніхто з керівників опозиційних фракцій не дав команду силоміць розблоковувати Раду, - НУНС

Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою

Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі