Опозиція вимагає допитати Азарова у справі про «вишки Бойка»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
При президенті Януковичі слова «влада» і «корупція» стали синонімами, впевнені в опозиції. Тільки «вишки Бойка» коштували державі 2,5 млрд грн. Авторів схем треба допитати у Латвії, де вже порушено кримінальні справи.

Опозиція вимагає від Генеральної прокуратури України забезпечити можливість допиту латвійськими правоохоронними органами всіх учасників корупційного скандалу з купівлі так званих «вишок Бойка».

Про це на прес-конференції заявив народний депутат фракції «Батьківщина» Анатолій Гриценко, коментуючи порушення Генпрокуратурою Латвії кримінальної справи стосовно учасників незаконної угоди, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Якщо українські правоохоронні органи не діють, то ми повинні зробити все, щоб правоохоронні органи країни Європейського союзу, якою є Латвія, мали можливість провести всі необхідні слідчі дії щодо притягнення винних до відповідальності», - сказав Гриценко.

Він зазначив, що латвійська сторона офіційно звернулася до правоохоронних органів України з проханням забезпечити допит учасників корупційної оборудки.

На думку Гриценка, у першу чергу Генпрокуратура повинна була допитати вище керівництво держави, яке знало про корупційну угоду, але не здійснило жодних дій, щоб її зупинити.

«Я особисто звертався до прем'єр-міністра Азарова: ви не провели службове розслідування, не повернули до бюджету вкрадені кошти, не притягнули до відповідальності винних, і ви, а не тільки Бойко і компанія «Чорноморнафтогаз», стали співучасниками злочину і також підете під суд», - зазначив Гриценко.

«Ми постійно чуємо про «папередників». Постійно порушуються нові кримінальні справи проти Юлії Тимошенко. Тривають слухання в судах абсолютно незаконні і несправедливі стосовно Юрія Луценка. А тут ця команда привласнила 2,5 млрд грн», - зазначив народний депутат.

Він також додав, що при президенті Януковичі слова «влада» і «корупція» стали синонімами. !zn

Читайте також:

Латвія заарештувала рахунки компанії, яка продала Україні «вишку Бойка»

Генпрокуратура Латвії передала до МВС справу про «вишки Бойка» (документ)

Тимошенко звернулася до FATF з приводу «вишок Бойка»

За другу «вишку Бойка» України переплатила $180 млн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі