Опозиція піде з Пенсійною реформою до КС

Поділитися
Опозиція має намір звернутися до Конституційного Суду України щодо визнання пенсійної реформи неконституційною. Про це заявили депутати опозиційних фракцій після того, як парламент вніс поправки до відповідного закону.

«Цю пенсійну реформу ми будемо оскаржувати у Конституційному Суді, оскільки вважаємо її неконституційною і антинародною», - заявив віце-спікер Микола Томенко.

У свою чергу народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк заявив, те, що робить сьогодні провладна більшість - не що інше, як знущання над народом.
«Я вас можу запевнити, що опозиція звернеться до КСУ щодо визнання неконституційним цього рішення», - сказав Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні ВР прийняла заново пенсійну реформу. П'ять пропозицій, які «усували неузгодженості» в законі, отримали від 226 до 252 голосів.


Верховна Рада прийняла пенсійну реформу у ніч з 7 на 8 липня. Однак закон не був підписаний спікером і не був направлений на підпис президенту.

Сьогодні депутати скасували і поправку №40 народного депутата Арсенія Яценюка.

Як писало ZN.UA, основною причиною необхідності переголосування закону для влади стала прийнята під час другого читання поправка №40 народного депутата Арсенія Яценюка, яка передбачає збільшення пенсії понад 10 млн пенсіонерів. Суть поправки полягала в тому, що перерахунок пенсій має проходити з середньої зарплати за 2009 рік, а не за 2006-2008, як було зазначено у початковому варіанті законопроекту. Прийняття такої поправки накладає зобов'язання на Пенсійний фонд в розмірі близько 40 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі