Опозиція візьме участь у позачерговому засіданні Ради за умови персонального голосування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В опозиції вважають, що позачергове засідання ВР скликається неконституційним шляхом: з'ясувалося, що зі 157 підписів депутатів, які були "зібрані" Партією регіонів, більше 110 депутатів-регіоналів взагалі відсутні у Києві, а половина з них відсутня навіть в Україні. Тому опозиція візьме участь у позачерговому засіданні Ради тільки за умови персонального голосування.

Парламентська опозиція заявляє, що візьме участь у позачерговому засіданні парламенту 30 липня, але за умови персонального голосування кожного народного депутата. Про це заявив глава виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

У свою чергу глава ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк висловив упевненість, що позачергове засідання парламенту скликається неконституційним шляхом.

"З'ясувалося, що зі 157 підписів Партії регіонів, більше 110 депутатів Партії регіонів взагалі відсутні в Києві, а половина з них відсутня в Україні", - заявив Яценюк.

Він додав, що ці підписи збиралися під чистими аркушами. "Тому сесія, яку вони планують скликати на 30 число, є незаконною і неконституційною", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи будуть депутати від опозиції голосувати за відставку спікера Володимира Литвина, політик сказав: "Я неодноразово коментував, що Литвин є частиною команди Януковича. Янукович заслуговує на імпічмент, Литвин - відставку". !zn

Читайте також:

Регіонали можуть доповнити порядок денний позачергової сесії Ради будь-якими питаннями

Позачергова сесія Ради відбудеться в день всіх партійних з'їздів

Однопартійці Литвина впевнені, що спікер збереже свій пост

У «БЮТ-Батьківщині» поскаржилися, що їх не інформують про порядок денний позачергової сесії Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі