Опозиція Сирії відкинула новий план врегулювання кризи

Поділитися
На думку опозиціонерів, запропонований план дій неприйнятний, тому, що передбачає участь правлячої партії у вирішенні конфлікту.

Представники сирійської опозиції відкидають рішення конференції щодо Сирії, яка пройшла в Женеві, не бажаючи сідати за стіл переговорів з президентом Башаром Асадом.

За словами опозиціонерів, хоча запропонований план дій та містить деякі «позитивні елементи», в цілому він неприйнятний, оскільки передбачає участь правлячої партії у вирішенні конфлікту. Крім того, опозицію не влаштовує, що план не встановлює конкретних термінів розв'язання кризи.

«Ми не можемо сказати, що на зустрічі був досягнутий позитивний результат», - заявив один з представників опозиції.

Група дій з врегулювання конфлікту у Сирії на своїй першій міністерській зустрічі в Женеві в суботу визначила керівні принципи політичних змін у цій арабській країні, яка з березня 2011 року охоплена зіткненнями, що переросли у збройну боротьбу влади з опозицією.

За даними ООН, загальне число жертв конфлікту перевищило 12 000 осіб, близько 230 000 стали біженцями, близько мільйона людей потребують гуманітарної допомоги.

Згідно з прийнятим за підсумками зустрічі комюніке, зміни передбачають створення перехідного уряду за участю всіх зацікавлених сторін для перетворення Сирії в демократичну державу, що гарантує повне дотримання прав людини.

Передбачається можливість перегляду на основі загальнонаціонального діалогу сирійської конституції, яку затвердить народ країни. Після встановлення нового конституційного порядку передбачається провести багатопартійні вибори і сформувати нові держоргани.

Щоб зміни в Сирії були здійснені, учасники зустрічі в Женеві закликали всі сторони конфлікту припинити насильство, повністю вивести війська з міст у казарми, роззброїти і розформувати збройні групи, звільнити політичних ув'язнених.

Читайте також:

У Росії з'явився таємний план з порятунку Асада, а у Заходу - привід для вторгнення до Сирії


Туреччина пригрозила Сирії заходами у відповідь за збитий винищувач

США закликали застосувати силу проти Асада

Російське судно знову спробує доставити вертольоти до Сирії, цього разу - під ескортом корабля ВМФ РФ


У Сирії сформовано новий уряд: на ключових постах залишилися колишні міністри

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі