Опозиція заявляє про рекордне число порушень на виборах до Держдуми Росії

Поділитися
На думку представників російської опозиції, вибори в Держдуму, що проходять у неділю, 4 грудня, проходять з безпрецедентною кількістю порушень.

Заступник голови думської фракції «Справедливой России» Геннадій Гудков охарактеризував хід виборів в ефірі радіостанції «Эхо Москвы» як «суміш істерики з абсолютною нахабністю, цинізмом, безкарністю». За його словами, з кожної виборчої дільниці вже надійшло по 4-6 скарг.

Про численні факти вкидання бюлетенів у виборчі урни та інші серйозні порушення повідомляє на своєму сайті партія «Яблуко». Зокрема, зафіксовані випадки, коли виборці, прийшовши на дільницю, виявляли, що за них в реєстрі вже проставлені номери паспортів та розпису.

Незважаючи на те, що сайт асоціації «Голос» піддається масованої DDoS-атаці і недоступний, на телефонну «гарячу» лінію організації із захисту прав виборців надходять численні повідомлення про порушення з усієї країни. До середини дня вже було оброблено 922 звернення, пише газета «Коммерсант» на своєму інтернет-сайті. Найхарактерніші порушення - це масові недопуски на виборчі дільниці спостерігачів і членів комісій з правом дорадчого і з правом вирішального голосу від опозиційних партій.

Асоціація «Голос» зазначає у своєму повідомленні, що «вперше в історії виборів в РФ на виборчі дільниці цілого міста (Самара) до початку голосування не були допущені спостерігачі і члени виборчих комісій від ЗМІ і всіх опозиційних партій». «Факти недопуску спостерігачів і членів комісії до опечатування виборчих урн по всій Самарі можуть стати підставою для анулювання результатів голосування в цьому місті», - наводяться в повідомленні слова виконавчого директора «Голосу» Лілії Шибанової.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі