Палестині не вистачає одного голосу для визнання в ООН

Поділитися
© partyofregions.ks.ua
Готовність підтримати заявку палестинців на приєднання до ООН на даний час висловлюють вісім членів РБ ООН. Про це заявив журналістам міністр закордонних справ палестинського уряду Ріяд аль-Малікі.

Крім того, міністр запевнив, що Палестинська національна адміністрація робить все можливе, щоб отримати підтримку ще хоча б однієї країни.

Р. аль-Малікі пояснив, що Росія, Китай, Індія, ПАР, Бразилія, Ліван, Нігерія і Габон готові підтримати палестинську заявку. За його словами, ще дві країни - Боснія і Герцеговина і Колумбія - ще можуть вирішити виступити за ПНА. При цьому, Р .аль-Малікі вважає, що палестинцям буде простіше домогтися підтримки боснійців.

Заявка ПНА може бути схвалена, якщо за неї проголосують щонайменше 9 з 15 членів РБ ООН. Крім того, необхідно, щоб жоден з постійних членів Радбезу не скористався правом вето.

США вже попередили, що готові застосувати вето, якщо не буде інших способів перешкодити визнанню палестинської держави в РБ ООН.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі