Парламентський комітет підтримав виключення з Кримінального кодексу статті Тимошенко

Поділитися
Парламентський комітет підтримав виключення з Кримінального кодексу статті Тимошенко © ZN.UA
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді виключити з Кримінального кодексу статтю 365, за якою була засуджена Юлія Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба Ради, відповідну поправку до президентського закону про декриміналізацію, яку вніс голова комітету Віктор Швець, підтримали 11 з 12 членів комітету.

Разом з тим, члени комітету підтримали включення до Кримінального кодексу статті 365-3 про перевищення влади чи службових повноважень.

Нагадаємо, президентський законопроект про декриміналізацію буде розглянуто в Раді у п'ятницю, 4 листопада. І ще у вівторок регіонали заявляли, що не мають наміру голосувати за декриміналізацію статті Ю.Тимошенко.

Ю.Тимошенко засуджена до семи років позбавлення волі за ч.3 ст.365. Згідно зі ст.58 Конституції, закон зворотної сили не має. Але окрім випадків пом'якшення або скасування відповідальності. Таким чином, після виключення статті Ю.Тимошенко, її вирок буде скасовано.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі