Партія Кличка вже готова ділити парламентські комітети

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Представник партії «УДАР» послався на європейський досвід і повідомив, на які комітети могла б претендувати опозиція. «Свободівець» Іллєнко поки не готовий говорити, на що розраховує його політична сила.

У партії «УДАР Віталія Кличка» готові обговорювати питання про посади в комітетах Верховної Ради з питань бюджету, з питань свободи слова та інформації та з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

«Якщо говорити про європейські традиції розподілу парламентських комітетів і ті традиції, які існували дотепер, то можна назвати комітет з питань бюджету, комітет з питань свободи слова та інформації та комітет з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю», - сказав заступник голови центрального виконкому партії «УДАР» Володимир Курінний в ході «круглого столу», відповідаючи на запитання про те, на які комітети можуть претендувати опозиційні фракції парламенту.

При цьому Курінний наголосив, що контроль за цими комітетами дав би можливість опозиції виконувати функції контролю за діями влади.

У свою чергу керівник Київської міської організації ВО «Свобода», обраний до парламенту по 215-му мажоритарному округу, Андрій Іллєнко наголосив, що поки не готовий говорити про те, на які комітети претендуватиме «Свобода».

У свою чергу депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник висловив переконання, що всі представники політичних сил, що пройшли до парламенту, повинні бути представлені в керівництві парламентських комітетів. Однак він категорично виступає за те, щоб керівник комітету проводив ефективну роботу і не блокував роботу комітету, в іншому випадку його потрібно замінити.

Нагадаємо, що за підсумками парламентських виборів представники «УДАРу» отримали 40 депутатських мандатів, «Свобода» - 37, «Батьківщина» - 101. !zn

Читайте також:

Партія Кличка пообіцяла захистити своїх депутатів від тиску влади

Партія регіонів назвала претендентів на посаду спікера

Опозиція хоче зіграти на розбіжностях між КПУ і Партією регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі