Партія Меркель програла на виборах у Баден-Вюртемберзі

Поділитися
Правляча коаліція Німеччини - Християнсько-Демократичний союз (ХДС) у союзі з вільними демократами - програла на виборах у південно-західних землях ФРН.

Християнські демократи, що правлять на цій землі 58 років, набрали 39 відсотків голосів (44,2 відсотка на виборах 2006 року). Незважаючи на те, що вони залишаються найсильнішою партією, земельний уряд, найімовірніше, буде сформовано без них.

Союзники ХДС із земельної коаліції - вільні демократи - зі значними труднощами пройшли до парламенту, набравши лише 5,3 відсотка голосів (10,7 у 2006 році).

Другою за значущістю партією стали "зелені", які набрали 24,2 відсотка голосів (11,7 у 2006 році). Це найкращий результат партії на земельних виборах. За СДПН проголосувало 23,1 відсотка виборців (25,2 у 2006 році).

У новому парламенті "зелені" та СДПН будуть мати 71 місце (відповідно 36 і 35). ХДС і ВДП мають право на 67 місць (60 і 7). Представник "зелених" Вінфрід Кречман (Вінфрід Кречманн) у разі створення коаліції його партії з СДПН стане першим "зеленим" прем'єр-міністром у Німеччині.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі