Партія регіонів готова на радикальні дії заради мовного питання, - Єфремов

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Партії регіонів не виключають, що в разі якщо мовний законопроект не буде прийнято, то це питання буде винесено на розгляд Конституційної асамблеї, а також, що ті питання, які в суспільстві сприймають, а в депутатському залі не сприймають, будуть виносити на референдум.

Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключає можливість радикалізації підходу до вирішення мовного питання і винесення його на розгляд Конституційної асамблеї. Про це він заявив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.

«Якщо сьогодні законопроект не буде прийнято, то ми не виключаємо варіанту, що питання буде радикалізувалися. Це питання буде виноситися на розгляд Конституційної асамблеї, і я не виключаю, що багато питань, які в суспільстві сприймаються, а в депутатському залі не сприймаються, будуть виноситися на референдум», - сказав він.

За його словами, позиція регіоналів залишається незмінною щодо того, що цей документ може стати адекватним засобом для вирішення мовної проблеми в Україні.

Нагадаємо: 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, що його внесли народні депутати фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко та Сергій Ківалов, сталася бійка між народними депутатами. В той день законопроект прийнято не було.

Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не в кращому плані», і законопроект було прийнято у першому читанні 234 голосами.

Опозиційні депутати вже повідомили, що будуть фізично протистояти ухваленню цього закону. !zn

Читайте також:

Мовний закон на поточному тижні Рада розглядати не буде

Каплієнко не знає, як картки депутатів «Реформи заради майбутнього» ​​могли проголосувати за мовний законопроект

Опозицію вразив «цинізм Литвина, коли спікер намагається зберегти власну шкуру»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі