Партія регіонів поступилася мажоритарними округами Києва людям Черновецького

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© balcanii.ro
Партія регіонів і Київ ніколи не славилися взаємною симпатією. В результаті, Партію регіонів у мажоритарних округах Києва на сьогоднішній день представляють два кандидати - технічний і прохідний.

Влада, через низький рейтинг Партії регіонів в Києві, висунула в ряді мажоритарних округів столиці маловідомих «технічних» кандидатів від ПР. Реальними ж кандидатами від влади стануть кандидати-самовисуванці з колишньої «молодої команди» Леоніда Черновецького, що готуються вступити в ряди регіоналів. Про це в своїй статті для ZN.UA пише політичний оглядач Інна Ведернікова.

Партія регіонів і Київ ніколи не славилися взаємною симпатією. 15% ПР на позачергових виборах до парламенту в 2007 році проти 46% БЮТ, звісно, не комільфо. У 2010-му другий тур президентських виборів: лідер БЮТ - 65%, ПР - 35% відповідно. Таким чином, бажання Банкової нейтралізувати чинник партійності в столиці (особливо на мажоритарних округах, які, власне, й з’явилися в законі про вибори для виконання цього завдання по всій Україні) цілком логічне.

У результаті, Партію регіонів у мажоритарних округах Києва на сьогоднішній день представляють два кандидати - технічний і прохідний (всі списки кандидатів дивіться в таблиці на сайті ZN.UA).

«З регіоналів, які не мають на своєму окрузі технарів, можна назвати тільки Ігоря Лисова (округ №212, Голосіївський район), Максима Луцького (округ №222, Солом’янський район) і Валерія Борисова (округ №213, Деснянський район). Вони давно працюють на округах. Мають достатній фінансовий ресурс. З ними легко домовитися. Завдяки бізнесу, який мають. У списку прохідних також Галина Герега (округ №215, Деснянський р-н. Безумовно, хоче утримати «Епіцентр»); такий собі, завжди готовий кількісно забезпечити мітинги ПР головний лікар 1-ї лікарні Ігор Чермак (округ №212, Дарницький р-н); колишній заступник міністра екології, відомий у Києві бізнесмен Ігор Вільдман», - пише Інна Ведернікова.

Решта округу розібрали:

- Олесь Довгий (округ №214, Дніпровський район, екс-секретар Київради, найближчий соратник Черновецького. За даними закритих соцопитувань низки компаній, зайшов на округ із антирейтингом понад 80% і рейтингом три відсотки. Що означає: народ розумів, із ким має справу. Однак після п’яти місяців шоу кандидата з дитячими майданчиками, новорічними спектаклями та продуктовими наборами втричі знизив антирейтин і тепер не має конкурентів в окрузі (рейтинг понад 20%). До речі, ви здогадалися, хто співавтор заголовка статті? «ДОВГОГО життя» вигравіював Олесь Станіславович на тонометрах, які масово роздає в окрузі);

- Олександр Супруненко (округ № 216, Дніпровський р-н; народний депутат ПР, брат колишнього зятя Черновецького),

- Олександр Пабат (округ № 219, Святошинський р-н; глава ГАКу - організації з продажу честі та совісті);

- Лев Парцхаладзе (округ № 218, Святошинський р-н, великий забудовник, умів домовлятися з Черновецьким, автор законопроекту про містобудівну діяльність, в якому було нівельовано роль громадських рад при ухваленнях рішень про будівництво);

- Алла Шлапак (округ
№ 221, Печерський р-н; тримач соціальної мережі Черновецького. В асортименті - гречка, консерви, борошно та ін.);

- Валерій Миронов (округ № 220, Подільський р-н, був заступником Черновецького);

- Віктор Пилипишин (округ № 223, Шевченківський р-н; екс-глава Шевченківського району, фігурант кримінальної справи про розкрадання державного майна).

«Принцип один: у кожного реального кандидата є свій гачок. За який у будь-який момент можуть потягнути п. Льовочкін із товаришами», - резюмує автор статті.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Інни Ведерникової «ДОВГОГО життя», тобі, Києве». !zn

Читайте також:

Партія регіонів визначиться з союзниками в Раді тільки після виборів

Клюєв похвалився, що в списку регіоналів «серйозно представлений бізнес»

Лазаренко йде на вибори до Верховної Ради

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі