Партія регіонів затвердила Володимира Рибака кандидатом на посаду спікера Ради

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Янукович, висуваючи кандидатури Азарова на посаду прем'єра і Рибака на посаду спікера, демонструє своє небажання віддавати значущі кадрові пости в руки олігархів та їхніх ставлеників, повертаючись до старих перевірених кадрів.

На закритій нараді фракції Партії регіонів (ПР), яка почалася у "Зоряному" о 14:00, прийнято рішення про затвердження кандидатури на посаду спікера Верховної Ради України.

Як повідомило ZN.UA джерело у ПР, на посаду керівника парламенту від "регіонів", як і передбачалося, висунутий Володимир Рибак.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 7 грудня, кілька депутатів-регіоналів звернулися з листом до президента Віктора Януковича з проханням надати підтримку в обранні спікером Ради Володимира Рибака.

Таким чином, за словами джерела ZN.UA, висуваючи кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єра і кандидатуру Володимира Рибака на посаду спікера, Янукович демонструє своє небажання віддавати значущі кадрові пости в руки фінансово-промислових груп (ФПГ) і їхніх ставлеників, повертаючись до старих перевірених кадрів.

Як відомо, перше засідання Верховної Ради 7-го скликання відбудеться у середу, 12 грудня о 10:00. Голосувати за спікера ВР передбачається у перший же день.

Нагадаємо, Рибак є заступником голови Партії регіонів. На виборах він виконував обов'язки заступника керівника партійного виборчого штабу. У новій Раді Володимир Рибак є одним з керівників групи, яка займається розподілом комітетів.

Володимир Рибак - один із засновників Партії регіонів. Рибак входить до числа найбільш відомих і авторитетних фігур в Донецькому регіоні. Зокрема, довгий час був мером Донецька.

У серпні 2006-го був затверджений на посаду Віце-прем'єр-міністра України, Міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства в уряді Віктора Януковича. !zn

Читайте також:

У КПУ впевнені, що у Партії регіонів буде більшість і без них

Литвин за 8 років у Раді втомився бути спікером

КПУ хоче крісло у президії Ради і 2-3 комітети

У ПР обіцяють, що будь-яка кандидатура прем’єра від Януковича отримає підтримку більшості в Раді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі