Партія «Собор» знялася з виборів, щоб не забирати голоси в опозиції

Поділитися
На 19-му з'їзді в Києві прийнято рішення зняти з виборчих перегонів список "Собору" у ​​зв'язку з тим, що партія не долає 5%-ий бар'єр. Партія закликає виборців, які мають намір голосувати за "Собор", підтримати інші опозиційні сили з великим рейтингом.

Партія "Собор" відкликала кандидатів у депутати Верховної Ради, висунутих партією в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Відповідне рішення було прийнято на 19-му з'їзді партії в Києві.

"Центральне керівництво партії прийняло рішення рекомендувати з'їзду зняти з виборчих перегонів список "Собору" в зв'язку з тим, що партія не долає 5%-ий бар'єр для проходження у Верховну Раду", - сказав лідер партії, депутат Ради від фракції НУ-НС Павло Жебрівський, представляючи делегатам з'їзду проект рішення про відкликання кандидатів.

У підсумку 91 делегат з'їзду проголосував за таке рішення, а 2 делегати утрималися.

При цьому партія закликала інші політичні сили, які вважають себе опозиційними і не долають бар'єр 5% для проходження до Ради, також зняти своїх кандидатів.

За словами Жебрівського, партія закликає тих виборців, які мають намір були голосувати на виборах за "Собор", підтримати інші опозиційні сили з великим рейтингом - партії УДАР Віталія Кличка, ВО "Батьківщина" чи ВО "Свобода".

Глава партії зазначив, що зняття списку партії з виборів є прецедентом в історії українських виборів.

При цьому, "Собор" не має наміру відкликати кандидатів, висунутих від партії у мажоритарних округах.

Серед причин низького рейтингу партії Жебрівський відзначив недостатнє фінансування, відсутність телевізійної агітації, і в зв'язку з цим неможливість представити свої ідеї широкому колу виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія "Собор" готова зняти партійний список з виборів, в разі, якщо шанси подолати 5% прохідний бар'єр виявляться мінімальними. !zn

Читайте також:

З виборчої дистанції зійшло ще 55 кандидатів, зокрема депутати Омельченко, Матвієнко і Коновалюк


«Батьківщина» поділилася рейтингом з Кличком і Тягнибоком

Майже 20% українців готові до масових протестів проти фальсифікації виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі