Парубій звернеться до Генпрокуратури та СБУ з приводу сепаратистських заяв регіонала Болдирєва

Поділитися
Народний депутат від НУНС Андрій Парубій підготував звернення до Генпрокуратури та СБУ з вимогою притягти до відповідальності народного депутата від Партії регіонів Юрія Болдирєва через його сепаратистські заяви, повідомляє прес-служба «Нашої України».

Нагадаємо, що регіонал запропонував відокремити від України Галичину. «Я за те, щоб вона позбулася Галичини. Якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну з Донбасом і Кримом, це і буде перша Росія. А там буде Російська Федерація», - сказав Ю.Болдирєв.

За словами А.Парубія, заява Ю.Болдирєва є закликом, який містить ознаки злочину, що згідно зі статтею 110 Кримінального кодексу України трактується як посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Через такі публічні заклики особа карається обмеженням волі від трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Якщо такі самі дії вчинені представником влади, то він карається позбавленням волі строком до п’яти років.

«Я буду домагатися, щоб Генпрокуратура та СБУ провели детальний аналіз таких закликів Ю.Болдирєва та відкрили кримінальну справу», - заявив А.Парубій.

Він звернувся до керівництва ПР з вимогою публічно відмежуватися та виключити Ю.Болдирєва з партійних лав, а також позбавити його депутатського мандату.

«Подібні заяви народного депутата несуть загрозу національній безпеці, а наявність таких людей у парламенті дискредитує найвищий законодавчий орган держави», - підкреслив А.Парубій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі