ПАРЄ вкотре пригрозила Україні санкціями

Поділитися
© politico.com
У ПАРЄ стурбовані тим, що керівництво країни не поспішає декриміналізувати справи Луценка і Тимошенко. В Євросоюзі нагадали, що невиконання вимог призведе до введення санкцій для України.

Парламентська асамблея Ради Європи із занепокоєнням відзначає відсутність прогресу у виконанні Україною останньої резолюції ПАРЄ, де йшлося про декриміналізацію справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших колишніх чиновників. Про це йдеться в заяві постійного комітету ПАРЄ.

«Незважаючи на заклики Асамблеї внести поправки до статей 364 і 365 Кримінального кодексу ... Верховна Рада не змогла цього зробити, тим самим надаючи і подальшу можливість обвинувачення колишніх урядових чиновників на основі цих положень», - сказано в ньому.

У ПАРЄ нагадали, що 27 лютого 2012 Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був засуджений до 4 років позбавлення волі «на підставі судового процесу, який, як стверджується, був несправедливим, і за злочини, які не відповідають терміну тюремного ув'язнення».

У заяві ПАРЄ наголошується, що колишній прем´єр-міністр Юлія Тимошенко залишається під вартою, а також нещодавнє засудження Луценка, незважаючи на серйозне погіршення стану їхнього здоров´я - посилюють враження вибіркового правосуддя

ПАРЄ вкотре закликає владу України «терміново розглянути всі правові засоби, наявні в їх розпорядженні, щоб звільнити цих колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах».

Крім того, в ПАРЄ нагадали, що в разі погіршення ситуації і якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані, Комітет може запропонувати ввести санкцій проти України.

Нагадаємо, 26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію про стан демократії в Україні.

У резолюції організація закликала Україну до негайної реформи Конституції з урахуванням висновків Венеціанської комісії.

ПАРЄ також рекомендує знизити виборчий поріг і виключити заборону на формування виборчих блоків у законі України про вибори народних депутатів.

Депутати звернулися до президента України з проханням розглянути всі можливі легальні засоби, якими він може скористатися, для звільнення колишніх членів уряду та надання їм дозволу на участь у майбутніх парламентських виборах.

Читайте також

Ігнорування рекомендацій ПАРЄ призведе до ізоляції України

Регіонали задоволені резолюцією ПАРЄ, згідно з якою Україні загрожують санкції

Посол ЄС звинуватив Україну у виборчому правосудді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі