Патріарх Кирило: Православні не ходять на демонстрації, вони моляться в тиші монастирів

Поділитися
© nytimes.com
За три дні до чергового мітингу «За чесні вибори» у Москві предстоятель Російської православної церкви закликав уникнути спокуси у молитві.

Московський патріарх Кирило закликав віруючих молитися про благополуччя Росії, а не ставати учасниками протестного руху, який почався у країні після виборів до Держдуми.

«Православні люди не вміють виходити на демонстрації, вони стоять в черзі до поясу пресвятої Богородиці...» - сказав патріарх після літургії, яку він провів у храмі Христа Спасителя в Москві у середу, 1 лютого, у третю річницю своєї інтронізації.

За його словами, православні «не виходять на демонстрації, їхніх голосів не чути, вони моляться в тиші монастирів, у келіях, будинках, але хвилюються усім серцем за те, що відбувається сьогодні з народом нашим».

При цьому він закликав народ до пильності.

«Пам'ятайте, що найгучніший крик і найбільш пронизливе слово не завжди є правильним, вірним і чесним. Так спокусився наш народ двічі, а, можливо, і більше протягом останніх ста з гаком років», - заявив патріарх.

Як повідомлялося, після парламентських виборів 2011 року по Росії прокотилася потужна хвиля мітингів опозиції, що не згодна з умовами проведення і результатами виборів до Держдуми РФ, а також із фальсифікаціями на виборах. Один із масових мітингів відбувся 10 грудня у Москві на Болотній площі. Опозиція вимагала проведення нових парламентських виборів.

Остання подібна акція відбулася під гаслом «За чесні вибори» у російських містах 24 грудня, в тому числі у Москві на проспекті академіка Сахарова. За даними поліції, в ній взяли участь більше 29 тисяч людей, хоча організатори заявили про присутність 120 тисяч людей.

Наступна акція під гаслом «За чесні вибори» запланована на 4 лютого. Столична влада узгодила заявлену ходу вулицею Якиманка і мітинг на Болотній площі. !zn

Читайте також

У Москві пройшов автопробіг «За чесні вибори»

Горбачов запропонував на референдумі скасувати «самодержавство» в Росії

Чи підірвуть ультранаціоналісти «білу революцію» у Москві?

Росія: останній рік сутінок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі