Перед візитом іноземних лікарів здоров'я Тимошенко поліпшилося

Поділитися
© ffu.org.ua
Тимошенко знаходиться у тій же камері, що й раніше. З основних проблем, які її турбують, залишаються наявність постійного відеоспостереження і постійне освітлення камери.

Стан здоров'я екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії в Харкові, покращився. Екс-прем'єр вже може пересуватися по камері без сторонньої допомоги.

Про це 13 лютого на прес-конференції в Києві повідомила Уповноважений Верховної ради з прав людини (омбудсмен) Ніна Карпачова.

За словами Карпачової, 12 лютого два її представника відвідали Тимошенко. «Зараз, з учорашнього дня, два представника омбудсмена здійснюють візит без попередження в Качанівську колонію», - сказала вона.

Карпачова повідомила, що жодних проблем у її представників з доступом у колонію не виникло і вони провели двогодинну зустріч з Тимошенко.

За словами Карпачової, Тимошенко знаходиться в тій же камері, що й раніше. З основних проблем, які її турбують, залишаються наявність постійного відеоспостереження і постійно включене освітлення, незважаючи на те, що воно слабке. «Відеокамера працює 24 години (на добу) і впливає на психологічний стан екс-прем'єра», - зазначила омбудсмен.

Вона також повідомила, що екс-прем'єр почала пересуватися по камері без сторонньої допомоги, але ще не може виходити на щоденні прогулянки.

Крім цього, у Тимошенко немає зауважень до персоналу колонії. "Вона навіть спробувала поїсти їжу, яку готують для всіх ув'язнених колонії. Вона, до речі, більш пристойна, як зазначила Тимошенко, якщо порівнювати її з їжею Лук'янівського СІЗО", - сказала Карпачова.

Омбудсмен зазначила, що екс-прем'єр чекає лікарів з Канади та Німеччини, які повинні її оглянути, проте розповіла, що в цих лікарів виникли певні проблеми на митниці з переміщенням медапаратури через брак низки документів. Проблема наразі вирішується.

Відзначимо, за інформацією відділу зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури, німецькі та канадські фахівці вже прибули в Україну для участі в медичному обстеженні Тимошенко.

Український МОЗ наполягає, щоб в обстеженні стану здоров'я екс-прем'єра вітчизняні медики брали участь разом із зарубіжними фахівцями. !zn

Читайте також:

Тимошенко не буде подавати прохання про помилування

МОЗ наполягає на 5 своїх фахівцях у комісії з обстеження Тимошенко

Тимошенко почала відбувати покарання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі