Переговори щодо газу зайшли в глухий кут?

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні, у ході позачергового засідання Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що переговори в Москві щодо газу зайшли в глухий кут.

Як повідомляє джерело ZN.UA в уряді, прем'єр підкреслив, що поступки, яких вимагає російська сторона за зниження ціни на газ, надто високі і неприйнятні для України.

М.Азаров додав, що президент Віктор Янукович прийняв рішення внести на розгляд до парламенту проект бюджету з ціною газу $ 416 за тис. куб. м.

У випадку, якщо в найближчі дні будуть досягнуті нові домовленості з Росією на прийнятних для України умовах, то до бюджету будуть внесені відповідні коригування, підкреслив прем'єр-міністр.

Джерело в Кабміні також повідомило, що "найпевніше, газові домовленості будуть досягнуті в січні".

Водночас джерело ZN.UA на Банковій вважає, що завтрашній день стане ключовим для долі газових домовленостей.

Нагадаємо, що в Москві на переговорах залишаються міністр юстиції Олександр Лавринович і керівник Міненерговугілля Юрій Бойко.

Крім того, сьогодні президент В.Янукович заявив, що, на його думку, ціна на російський газ для України має бути не вищою $ 250. При цьому Україна вважає важливим створення саме тристороннього газового консорціуму за участю як РФ, так і ЄС.

Як повідомляло ZN.UA, проект міждержавної українсько-російської «газового» угоди передбачає створення на базі української газотранспортної системи двох спільних з "Газпромом" підприємств у пропорції 50 на 50.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі