Перший посол США в Україні: Процес над Тимошенко формує негативний образ країни за кордоном

Поділитися
Перший посол США в Україні Роман Попадюк вважає, що процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко «формує негативний образ України за кордоном».

«Незалежно від юридичних причин цей процес, схоже, містить політичні звинувачення проти Тимошенко», - сказав він в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Чесно кажучи, претензії, пред'явлені їй, здаються мені несуттєвими. Я, звичайно, не знайомий з усіма матеріалами справи, але застеріг би український уряд від того, щоб посилати неправильний сигнал українському народу і міжнародному співтовариству», - зазначив колишній посол.

На його думку, влада країни має бути обережнішою, називаючи процес частиною антикорупційної кампанії. «Юлія Тимошенко - дуже відомий і впливовий опонент нинішнього керівництва України», - вважає Р. Попадюк.

При цьому він зазначив, що Україні потрібно шукати можливості розвитку демократії, а не робити кроки, які можуть послабити демократичні інститути.«Головні зусилля варто спрямовувати на викорінення корупції, а не на проведення показових процесів, незалежно від того, чи справедливі звинувачення чи ні. Уряд США слідкує за процесом у справі Тимошенко і стурбований тим, що відбувається так само, як і я», - заявив Р. Попадюк.

Перший посол США в Україні, американець з українським корінням, Роман Попадюк народився в Австрії в 1950 році. У 1988 році Рональд Рейган призначив його своїм помічником і заступником прес-секретаря президента з міжнародних питань. Цю ж посаду він обіймав і при Джорджі Буші-старшому. У 1992 році Р. Попадюк став першим послом Сполучених Штатів в Україні, нині він очолює фонд президентської бібліотеки імені Буша в Техасі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі