Перший посол США в Україні: Штати не мають наміру жертвувати України заради відносин з Москвою

Поділитися
Перший посол США в Україні Роман Попадюк запевняє, що Сполучені Штати не мають наміру жертвувати Україною заради відносин з Москвою.

«США підтримують нормальні відносини і з Росією, але ми не збираємося жертвувати Україною задля розвитку зв'язків з Москвою», - сказав він в інтерв'ю Deutsche Welle.

При цьому він зазначив, що незважаючи на обмеженість ресурсів впливу, США дуже зацікавлені в збереженні української державності. «Ми вважаємо, що ця країна є центром стабільності в регіоні і може стати прикладом для своїх сусідів», - зазначив колишній посол.

Відповідаючи на запитання, чим відрізняється політика адміністрації Барака Обами щодо України від лінії екс-президента Буша, Р. Пападюк сказав: «Єдина відмінність стосується питання вступу в НАТО. Адміністрація Буша докладала значних зусиль для того, щоб Україна і Грузія стали членами альянсу. Адміністрація Обами поводиться набагато стриманіше».

Однак, на його переконання, питання вступу до НАТО багато в чому пов'язані з позицією самої України. «Коли до влади прийшов президент Янукович, він заявив, що членство в НАТО більше не є метою Києва. Не виключено, це був мудрий крок з його боку, тому що питання вступу в альянс було серйозним подразником в українсько-російських відносинах», - вважає Р. Попадюк.

Перший посол США в Україні, американець з українським корінням, Роман Попадюк народився в Австрії в 1950 році. У 1988 році Рональд Рейган призначив його своїм помічником і заступником прес-секретаря президента з міжнародних питань. Цю ж посаду він обіймав і при Джорджі Буші-старшому. У 1992 році Р. Попадюк став першим послом Сполучених Штатів в Україні, нині він очолює фонд президентської бібліотеки імені Буша в Техасі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі