Під час виборчої кампанії в українських ЗМІ домінують регіонали

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Телеканали Донецького регіону присвятили Партії регіонів 3,5 години, тоді як "Батьківщині" - лише трохи більше 2 хвилин, тобто у 100 разів менше.

Партія регіонів домінує у всіх українських ЗМІ, повідомив голова комітету "Рівність можливостей" Олександр Чекмишев.

За його словами, про це свідчать дані моніторингу ЗМІ, який здійснювався асоціацією "Спільний простір" спільно з комітетом "Рівність можливостей", який проводився у 230 загальнодержавних та регіональних ЗМІ у всіх регіонах України з 30 липня по 19 серпня.

"За ці три тижні в Україні у виборчому сегменті повністю домінувала Партія регіонів. Примітно, що з усіх регіональних медіа тільки в Івано-Франківській області - єдиній - на телебаченні, і, частково, у пресі Партія регіонів поступилася за рівнем представленості "Батьківщині", тобто Об'єднаній опозиції", - констатував Чекмишев, коментуючи дані моніторингу.

Він також зазначив, що "виборча кампанія засвідчила, що українські телеканали і значна частина інших медіа демонструють більшою мірою симпатії, які обумовлені редакційною політикою та інтересами власників, ніж значущістю інформаційних приводів, які створюють ті чи інші партії".

В якості прикладу Чекмишев зазначив, що на телеканалі "Інтер" на адресу "Батьківщини" негативної інформації було в 32 рази більше, ніж про Партію регіонів, а телеканали Донецького регіону присвятили Партії регіонів 3,5 години, тоді як "Батьківщині" - лише трохи більше 2 хвилин, тобто в 100 разів менше. При цьому телеканали недостатньо аналізували прорахунки влади і не інформували виборців про їхні наслідки, зазначив він.

Найбільший рівень якісного інформування та збалансованості демонстрували загальнонаціональні та регіональні інтернет-видання, заявив голова комітету "Рівність можливостей". !zn

Читайте також:

Ющенко на правах реклами розповів газеті Ахметова про «чесні вибори»


Партії «Удар» і «Свобода» залишилися без місць в окружних комісіях: жеребкування ЦВК

Кабмін витратив 1 млрд грн, призначених на випадок лих, на «купівлю» електорату на південному сході

Голова ЦВК впевнений, що легітимність виборів поставлять під сумнів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі