Підготовча група затвердила розсадження депутатів у Раді

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Після годинної суперечки підготовча група затвердила місця народних депутатів у сесійній залі. Безпосередньо перед трибуною будуть розміщуватися 50 народних депутатів, які були самовисуванцями на виборах. За ними у лівій частині зали будуть займати місця депутати від Партії регіонів і комуністи. З правого боку зали, де до цього були місця фракції НУ-НС, буде розміщуватися фракція партії «УДАР», далі - фракція «Батьківщина», а в кінці - «Свобода».

Підготовча депутатська група затвердила розсадження депутатів у сесійній залі. За затвердження схеми розсадження нових депутатів у залі парламенту проголосували 16 членів підготовчої групи з 30.

Підтримали схему розсадження депутати, що представляють Партію регіонів, Комуністичну партію і самовисуванці. Не голосували за це рішення представники опозиції.

З правого боку від президії розмістяться депутати партії "УДАР" на тих місцях, де раніше сиділи депутати блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

З правого боку по центру ближче до трибуни розмістяться депутати-самовисуванці, де раніше розміщувалися депутати "БЮТ-Батьківщина".

З правого боку далі від трибуни розмістяться депутати Об'єднаної опозиції "Батьківщина" - на тих же місцях, що й нинішні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина". За ними з правого боку розмістяться депутати ВО "Свобода".

По ліву сторону від президії розмістяться депутати від фракції КПУ. Комуністи будуть сидіти на тих же місцях, які займають і нинішні депутати КПУ.

У центрі з лівого боку від проходу розмістяться депутати Партії регіонів - майже від самого початку залу і до кінця. Депутати Партії регіонів залишаться на тих самих місцях, що й займали у нинішньому скликанні.

Як пояснив спікер Ради VI скликання Володимир Литвин, члени групи проголосували за компромісний варіант розсадження. За його словами, це повинно зняти питання "чи буде хтось заважати блокуванню трибун і не пускати депутатів до президії". !zn

Читайте також:

«Свобода» готова сидіти на гальорці Ради, щоб за необхідності «запускати народ»

Рада заборонила блокувати трибуну і зобов'язала депутатів голосувати

Рада шостого скликання завершила свою роботу

Партія регіонів готова поділити парламентські комітети без «серпанкових панночок» з опозиції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі