«Плюшевий десант» коштував посад главам силових структур Білорусі

Поділитися
© Belarusian News Photos
У відповідь на "плюшевий десант" над Мінськом Лукашенко відправив у відставку главу Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Дмитра Похмелкіна. Ще низка керівників отримали догани.

Історія з плюшевими ведмедиками, скинутими з борту шведського цивільного літака, коштувала постів вищому керівництву білоруських силових структур. 31 липня президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посад голову Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Дмитра Похмелкіна "за неналежне виконання службових обов'язків щодо забезпечення національної безпеки".

Крім того, декільком керівникам силових відомств були оголошені попередження. Зокрема, про неповну службову відповідність були попереджені міністр оборони Юрій Жадобін і начальник Генштабу збройних сил Петро Тихоновський. Догани оголошені держсекретареві Ради безпеки Леоніду Мальцеву і голові Комітету державної безпеки Вадиму Зайцеву.

- У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)


Нагадаємо, 4 липня у білоруських ЗМІ з'явилася інформація про вторгнення в білоруський повітряний простір шведського легкомоторного літака. Пілоти скинули над Мінськом і областю 876 плюшевих ведмедиків з прив'язаними до них листівками, що закликають забезпечити свободу преси в Білорусі.

Протягом декількох тижнів офіційні особи заперечували факт вторгнення літака на територію республіки. Сам Лукашенко визнав його лише 26 липня. Автор акції, керівник шведської компанії Studio Total Пер Кромвел у відкритому листі Лукашенку повідомив, що пілотам не склало ніяких труднощів проникнути на територію Білорусі: інформацію про ППО цієї країни вони знайшли в інтернеті. !zn



Читайте також:

У Білорусі скандал: Шведи скинули на Мінськ агітаційних плюшевих ведмедиків (фото, відео)

Білорусь запропонувала включити валяння валянок в спадщину ЮНЕСКО

Лукашенко пообіцяв не передавати владу у спадок дітям

ЄС готує нові санкції проти Білорусі

У Білорусі затримали польського журналіста, який писав про теракт у мінському метро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі